Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam pod ręką RN3P - 2 GB RAM - 16 GB ROM - 2016.11 (Produkcja) - Goodix (Czytnik linii papilarnych) i też mam problem że ''Ustawienia'' się nie włączają choć wszytko inne działa na Xiaomi.eu (MIUI 8 - Developer).

Przetestowałem kilka wersji Xiaomi.eu (Developer) ze stycznia 2017 + jedną z grudnia 2016 i zawsze to samo.

Telefon przyszedł do mnie z MIUI Global 7.3 (stabilna) 7.3.2.0(LHOMIDD) - Zablokowany Bootloader.

Bootloader odblokowałem metodą oficjalną na pierwszej wersji China Developer - MIUI 7.

TWRP miałem z twrp.me (twrp-3.0.2-2-kenzo.img) oraz z 4pda.ru

Na China/Global (różne wersje testowałem) nie ma najmniejszego problemu z ''Ustawienia''.

O tym problemie usłyszałem dopiero jak go widziałem na telefonie który mam w domu.

Przeglądając fora dużo jest takich problemów i co jest tego przyczyną jeśli ma się prawidłowo odblokowany Bootloader? 

Jeszcze sprawdzę starszą wersje Xiaomi.eu (Developer) i jak się okaże że nadal nie działa to by oznaczało że jest problem z telefonem który posiadam,choć dziwne że na Global/China działa a testowałem też systemy alternatywne (które będą obiektem zainteresowania) i było wszytko dobrze nie licząc czytnika linii papilarnych który jest problemem w systemach ale są odpowiednie poprawki i będzie działać Goodix.

Przed instalacją starszej wersji (lato 2016) Xiaomi.eu (Developer) oczywiście wykonam jak za każdym wcześniejszym razem na wersjach (Grudzień 2016 - Styczeń 2017) instalacje przez MiFlash 2016.04.01.0 (Zaznaczony Flash All - w telefonie EDL) systemu (kenzo_images_6.6.17_20160523.0000.23_5.1_cn) czyli MIUI 8 - China - Developer - 6.6.17

Do tej sytuacji idealnie pasuje

Zainstalowałem MIUI 8 - Global (Developer) - 6.9.15 przez MiFlash (Zaznaczony Flash All) - EDL > Xiaomi.eu 7.1.19 (Developer) - Podczas konfiguracji czytnika linii papilarnych był komunikat że ''Ustawienia'' przestały działać,ale dokończyłem konfiguracje i teraz ''Ustawienia'' działają prawidło :)

Zainstalowałem drugi raz na czysto Xiaomi.eu 7.1.19 (Developer) i nie wystąpił błąd (''Ustawienia przestały działać'' podczas konfiguracji.

Aktualizacja 9 lutego 04:39

Edytowane przez majdan12
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...