Gość Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Hej, dysponuje ktoś obrazem radia do MI 5? Chciałem zmienić sobie tymczasowo tryb sieci na 2G i coś poszło nie tak, bo teraz nie mam żadnego kontaktu z siecią. Wchodząc przez *#*#4636#*#* widzę, że ustawiło na "WCDMA preferred" i nie da się tego zmienić. Tzn. da się z listy wybrać inny tryb, ale zmiany się nie zastosowują i przy ponownym wejściu znów widzę WCDMA. Obstawiam, że to radio, na 99%. Zacząłem ściągać globala 8.0.5.0 żeby sobie wypakować img, ale pokazuje mi 18h do końca ściągania pliku, a nie wiadomo czy np. nie przerwie w nocy...
Kaudii Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 konkretna nazwa pliku. mogę ci podesłąć z xiaomi.eu_multi_MI5_V8.1.1.0. lub miui polska
Gość Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Właśnie nie wiem jak Xiaomi mogło sobie to nazwać. W xiaomi.eu/miuipolska nie będzie, jest firmware, ale nie ma radia. Potrzebuję ze stabla globala lub cn. Z tego co pamiętam, to w Nexusie był to chyba modem.img. W innych telefonach spotykałem się także z baseband.img lub po prostu radio.img, ale to praktycznie to samo. Pod którąś z tych nazw się powinien kryć. Gdzieś w necie szukając trafiłem na podobny temat dla jakiegoś starego modelu - tam był to radio_signed.img
Gość Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Serio? A są jakieś inne źródła tych paczek? Ja próbuję z oficjalnej strony, wersja pod fastboot stąd: http://en.miui.com/a-234.html Wlecze się jak by mi to pan Chinńczyk wiózł z Azji na rowerze
Kaudii Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) zarówno w xiaomi.eu, jak i globalu dev czy stable pliki nazywają się tak samo ja też pobrałem z tej strony Edytowane 15 Listopada 2016 przez kaudii
Gość Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Kurde, to nie wiem skąd to zdobyć... Na en.miui.com twierdzą, że obraz radia jest w globalu... No nic, będę w takim razie szukać dalej, jak znajdę to dorzucę do tematu, bo jak się okazuje nie tak łatwo to dorwać.
Kaudii Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) spójrz wyżej dodałem screen Edytowane 15 Listopada 2016 przez kaudii
Gość Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) [modem.img] Dzięki, znalazłem obraz (w załączniku). Niestety nic to nie dało, podejrzewam uszkodzenie sprzętowe - chyba, że ktoś ma jakiś pomysł jeszcze do sprawdzenia. Edytowane 15 Listopada 2016 przez SpinoRex
Rekomendowane odpowiedzi