Skocz do zawartości

Brak komunikacji z siecią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, dysponuje ktoś obrazem radia do MI 5? Chciałem zmienić sobie tymczasowo tryb sieci na 2G i coś poszło nie tak, bo teraz nie mam żadnego kontaktu z siecią. Wchodząc przez *#*#4636#*#* widzę, że ustawiło na "WCDMA preferred" i nie da się tego zmienić. Tzn. da się z listy wybrać inny tryb, ale zmiany się nie zastosowują i przy ponownym wejściu znów widzę WCDMA. Obstawiam, że to radio, na 99%. Zacząłem ściągać globala 8.0.5.0 żeby sobie wypakować img, ale pokazuje mi 18h do końca ściągania pliku, a nie wiadomo czy np. nie przerwie w nocy...

Opublikowano

Właśnie nie wiem jak Xiaomi mogło sobie to nazwać. W xiaomi.eu/miuipolska nie będzie, jest firmware, ale nie ma radia. Potrzebuję ze stabla globala lub cn.
Z tego co pamiętam, to w Nexusie był to chyba modem.img. W innych telefonach spotykałem się także z baseband.img lub po prostu radio.img, ale to praktycznie to samo. Pod którąś z tych nazw się powinien kryć. Gdzieś w necie szukając trafiłem na podobny temat dla jakiegoś starego modelu - tam był to radio_signed.img 

Opublikowano (edytowane)

zarówno w xiaomi.eu, jak i globalu dev czy stable pliki nazywają się tak samo

ja też pobrałem z tej strony

pliki.png

Edytowane przez kaudii
Opublikowano

Kurde, to nie wiem skąd to zdobyć... Na en.miui.com twierdzą, że obraz radia jest w globalu... No nic, będę w takim razie szukać dalej, jak znajdę to dorzucę do tematu, bo jak się okazuje nie tak łatwo to dorwać.

Opublikowano (edytowane)

[modem.img]  Dzięki, znalazłem obraz (w załączniku). Niestety nic to nie dało, podejrzewam uszkodzenie sprzętowe - chyba, że ktoś ma jakiś pomysł jeszcze do sprawdzenia.

Edytowane przez SpinoRex
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...