Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Przymierzam się do zmiany mojego Huawei P8 na coś innego - główny powód bateria oraz brak dual sim. Wybór padł na Mi5 po przeczytaniu kilku recenzji i teraz zastanawiam się gdzie kupić. Od kilku już dni ciągle czytam o sklepach w Chinach , porównuję ceny itd., ale ciągle nie mogę się zdecydować. Porównując ceny w sklepach na allegro i tych z Chin zastanawiam się co mi umknęło? Na allegro wytypowałem aukcje gdzie Mi5 3GB/64GB jest w cenie 1249,99 zł (nie chcę robić reklamy, a jak ktoś jest zainteresowany to bardzo szybko znajdzie tego sprzedawcę na allegro, dużo osób kupiło), na ibuygou 319,99 $ co daje +/- 1300 zł; geekbuying 290 $ co daje +/- 1200 zł. Ceny podobne, dłuższy czas oczekiwania na przesyłkę z Chin no i ryzyko z VATem. A może źle do tego podchodzę czy jak już pisałem coś mi umknęło? Styczność z zakupami z Chin już miałem kiedyś, zamawiałem z aliexpress i dx więc nie to jest problemem. Wiem, że jest gwarancja 12 m, ale nie przeszkadza mi to, bo dość często zmieniam telefony, a z drugiej strony jak Mi5 okaże się rewelacyjny to w razie czego kupie znowu i powinien być tańszy. Więc jak to jest?

PS.
Xiaomi Mi5 czy jednak coś innego?

Edited by soberpl
Posted
2 godziny temu, Redmi2 napisał:

A co to za różnica skąd?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Cenowo podobnie, a większość kupuje z Chin dlatego szukałem tego "czegoś" lepszego w Chinach. W takim razie dalsza dyskusja nie ma sensu. Wiem już, że nic ekstra nie dają :)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...