soberpl Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Przymierzam się do zmiany mojego Huawei P8 na coś innego - główny powód bateria oraz brak dual sim. Wybór padł na Mi5 po przeczytaniu kilku recenzji i teraz zastanawiam się gdzie kupić. Od kilku już dni ciągle czytam o sklepach w Chinach , porównuję ceny itd., ale ciągle nie mogę się zdecydować. Porównując ceny w sklepach na allegro i tych z Chin zastanawiam się co mi umknęło? Na allegro wytypowałem aukcje gdzie Mi5 3GB/64GB jest w cenie 1249,99 zł (nie chcę robić reklamy, a jak ktoś jest zainteresowany to bardzo szybko znajdzie tego sprzedawcę na allegro, dużo osób kupiło), na ibuygou 319,99 $ co daje +/- 1300 zł; geekbuying 290 $ co daje +/- 1200 zł. Ceny podobne, dłuższy czas oczekiwania na przesyłkę z Chin no i ryzyko z VATem. A może źle do tego podchodzę czy jak już pisałem coś mi umknęło? Styczność z zakupami z Chin już miałem kiedyś, zamawiałem z aliexpress i dx więc nie to jest problemem. Wiem, że jest gwarancja 12 m, ale nie przeszkadza mi to, bo dość często zmieniam telefony, a z drugiej strony jak Mi5 okaże się rewelacyjny to w razie czego kupie znowu i powinien być tańszy. Więc jak to jest? PS. Xiaomi Mi5 czy jednak coś innego? Edited November 14, 2016 by soberpl
sloniacz Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Na początku tego miesiąca był za 239$ w geekbuing. Stąd taka cena na allegro Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
soberpl Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 2 godziny temu, Redmi2 napisał: A co to za różnica skąd? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Cenowo podobnie, a większość kupuje z Chin dlatego szukałem tego "czegoś" lepszego w Chinach. W takim razie dalsza dyskusja nie ma sensu. Wiem już, że nic ekstra nie dają
Recommended Posts