jazzism Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Dzien dobry, Piszę w sprawie potencjalnej usterki telefonu Xiaomi Redmi Note 3, ktory kupilem przedwczoraj Po pierwszym wlozeniu karty sim w dniu zakupu, telefon dzialal normalnie, mozna bylo dzwonic etc. Wszytko dzialalo bez zarzutow. Dzisiaj, podczas normalnego używania, pobierania aplikacji (facebook, messenger etc) w pewnym momencie pojawił się komunikat 'Odblokuj kartę sim' i informacja, ze mozna wykonywac tylko polaczenia alarmowe. Dzwonilem na infolinie operatora, wszystko odblokowali, problem nadal wystepuje. Do tego, po wlozeniu karty sim z innego telefonu, z tego samego operatora, problem jest ten sam. Nie mozna nic z telefonem zrobic, gdy ma wlozona karte sim. Gdy karta jest wyciagnieta, telefon 'chodzi' normalnie, mozna przegladac aplikacje etc, procz oczywiscie wszystkiego zwiazanego z dzwonieniem. Moja wersja MIUI to 8.0.6.0 nic nie aktualizowalem, nic tez nie robilem z jakims bootloaderem, o ktorym czytalem, ale nie wiem czy to w tym lezy problem Czy macie Panstwo informacje o podobnych problemach z tym telefonem ? Operator na infolinii mowi, ze widzi karty w pelni aktywne //cukru: Przenoszę do działu Redmi Note 3 Pro.
Drakoon34 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zero informacji, uzupełnij i dopiero potem oczekuj pomocy. Nie będziemy wróżyć z fusów. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
jazzism Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 15 minut temu, Drakoon34 napisał: Zero informacji, uzupełnij i dopiero potem oczekuj pomocy. Nie będziemy wróżyć z fusów. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Czym są owe 'informacje' ? nie znam sie na telefonach kompletnie i nie wiem co ulatwia odpowiedz, a co utrudnia. Podalem typ telefonu, i systemu Miui obecnego. Prosze o nakierowanie, co jezscze jest potrzebne
Drakoon34 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Czym są owe 'informacje' ? nie znam sie na telefonach kompletnie i nie wiem co ulatwia odpowiedz, a co utrudnia. Podalem typ telefonu, i systemu Miui obecnego. Prosze o nakierowanie, co jezscze jest potrzebne Screeny, softu, problemu. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
jazzism Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Informacje: Wersja 1.8.1 miui: global 8.0.6.0 Stabilna (LHOMIDG) Wersja android: 5.1.1 LMY47V numer modelu Redmi Note 3 Poziom poprawek zabezpieczen andorida 5.09.2016 wersja pasma podstawowego: -8976_GEN_PACK-1.6611 1.1.71302.1 nr kompilacji: LMY47V wersja jadra: 3.10.73.perf-g94fc9a6 Jak mowilem, problem to nagle zablokowanie karty sim podczas zwyklego pobierania aplikacji - facebook, messenger. Wczesniej wszystko dzialalo. Obecnie majac jakakolwiek karte sim w telefonie jest komunikat, ze mozliwe sa tylko telefony alarmowe a karta sim jest zablokowana. operator widzi karte jako aktywna. Kazda testowana karta z innych telefonow dzialajacych ma ten sam blad
FrisBy Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ustawienia -> Sieci komórkowe i Sim Sprawdź czy masz aktywne sloty na karte, może je wyłączyłeś przez przypadek. Proponuje reset do fabrycznych, ewentualnie zejdź do Miui7.
jazzism Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 4 godziny temu, FrisBy napisał: Ustawienia -> Sieci komórkowe i Sim Sprawdź czy masz aktywne sloty na karte, może je wyłączyłeś przez przypadek. Proponuje reset do fabrycznych, ewentualnie zejdź do Miui7. Tylko, ze ja z karta sim nie moge przejsc do zadnego ekranu z aplikacjami, nic a nic, moge tylko telefony alarmowe. A bez karty, w ustawieniach, tak ja napisales, widze tylko komunikat 'brak karty sim' ii nic o zadnych slotach etc nie widze....
FrisBy Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 o kurcze, nie umiem sobie tego wyobrazić wrzuć jakieś nagranie...
Rekomendowane odpowiedzi