Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem:

W telefonie założone mam dwie karty T-Mobile do dzwonienia, pisania SMS, MMS, oraz LycaMobile do korzystania z neta i tak, też mam ustawione w ustawieniach. Problem pojawia się przy wysyłaniu MMS, bo odbywa się to z karty T-Mobile i dopóki nie przełączę karty na internet to nie wyśle się. Zaznaczam, że przy ustawieniu Internet z Lyca pobieranie MMS z T-mobile idzie bez problemu.

Można jakoś zadziałać, żeby działało wysyłanie MMS bez przełączania kart? Ustawienia MMS i internetu T-Mobile telefon pobrał sam, Lyca ustawiłem manualnie.

Opublikowano

Ale to już jest urok dual-sima, jeśli masz ustawione, że na drugiej karcie masz internet, a z pierwszej chcesz wysłać MMS to telefon za boga nie włączy internetu na pierwszej bo ma zakazane. Miałem to na każdym dual-simie. 

Opublikowano

To proste w naprawie
Ja mam na pierwszej Lycamobile i tylko internet a na drugiej T-Mobile rozmowy,sms,mms i wszystko śmiga bez problemów
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

tak nie do końca - ja mam jedną z t-mobile druga z virgin, obie wykorzystuje do rozmów/sms/mms, dane lecą z jednej (virgin) , jak nie przełączę danych na t-mobile - nie dostanę mms-a z t-mobile

Opublikowano

Właśnie tu jest problem jak chcemy mieć full na dwie karty więc trzeba wybrać albo przełączanie albo jedna karta do Internetu a druga do rozmów i wtedy jest ok przynajmniej ja tak mam...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Chyba zależy od telefonu na Redmi 4 już sam wszystko dzieli, MMSy pobierają się bez żadnego problemu z przełączaniem kart ;)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...