Skocz do zawartości
  • 0

Mi5 vs Mi5s lub coś innego

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Wiem, że to pytanie powtarza się już niejednokrotnie ale ... Co lepsze Mi5 czy Mi5s,oczywiście 64Gb czy może wybrać jeszcze coś innego ? 

Nie zakładałbym nowego wątku, ale możliwe, że coś się zmieniło po tym czasie. bo jak widzę ciągle systemy są aktualizowane etc.

Mam zamiar zamówić na IBG. 

Czekać aż odblokują kupony(bo widziałem na forum, że aktualnie nie działają)? Czy może czekać do czarnego piątku? Lub też do cyber poniedziałku ? Zapewne w te dni też będą jakieś przeceny.

Edytowane przez ZgredekLCD

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Drakoon34 napisał:

Mi note 2 lub mi 5s

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Mi note 2 trochę większy. Szukam telefonu tak do ~5 cali najlepiej. 

Byłem raz przekonany już do Mi5s, ale po recenzji @Pirzu zwątpiłem i nadal mam dylemat. Mi5s ma aby nowy czytnik linii papilarnych, lepszy procesor o zmniejszonym taktowaniu, brak diody podczerwieni, gorszy aparat. A poza tym ta obramówka czarna wokół ekranu.

Mógłbyś mi wyjaśnić czemu warto już dopłacić do tego mi5s :)?

• 0
Opublikowano
@tpawel Możesz powiedzieć czemu warto dopłacić do mi5s? Z tego co kojarzę posiadasz tę wersję, a jak nie to i tak masz większą wiedzę niż ja.
@ZgredekLCD Nic nie napisałeś o 5 calach.

Mi po prostu zwykła mi5 nie leży kompletnie w ręku. Nie mogę się przekonać jakoś do tego telefonu, a mam kilka w rodzinie. Natomiast jak ktoś nie jest tak uprzedzony to to jest naprawdę dobra opcja, ceny systematycznie spadają.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Najtańsza wersja ma 3/64 pamięci i szybszy nowszy procek, @redmi2 ostatnio miał u siebie mi5s i potwierdzał ze telefon lepiej wygląda niż mi5, oczywiście to kwestia gustu. Ja gdzieś tam z tylu głowy mam ten bezsensowny bend test z YT i jakoś zwykła mi5 wydaje się delikatna

• 0
Opublikowano

@Drakoon34 a no zapomniałem wspomnieć o 5 calach :/

Słyszałem właśnie o tych pękających pleckach w mi5, ale to też zależy od użytkowania

@tpawel Czyli wychodzi na to że jednak warto trochę dopłacić :) A jak to wygląda z tą czarną obramówką wokół ekranu ? Jest strasznie widoczna czy może wgl jej nie widać(rozmyślam nad kolorem złotym) ?Btw. warto czekać np. do świąt czy raczej kupować już teraz ?

• 0
Opublikowano

Słuchaj z telefonami jest tak ze tanieją. Im dłużej będziesz czekał tym taniej kupisz. Czarna ramka jest widoczna, niektórym przeszkadza.
Co do pękania mi5 to bym w paranoje nie wpadał ;)

• 0
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, tpawel napisał:

Słuchaj z telefonami jest tak ze tanieją. Im dłużej będziesz czekał tym taniej kupisz. Czarna ramka jest widoczna, niektórym przeszkadza.
Co do pękania mi5 to bym w paranoje nie wpadał ;)

A w Twoich odczuciach jest to jakieś denerwujące czy raczej nie przeszkadza ? Przycisk Home w mi5s nie jest fizyczny, a czytnik linii papilarnych jest cały czas aktywny prawda?

@tpawel A moze zamiast Mi5s, Redmi Pro czy raczej się nie opłaca ? Lub też coś ze stajni Meizu ? 

• 0
Opublikowano

Mi5 w wersji ceramic jest naprawdę ładny, ale śliski. Przesiadłem się na 5S plus, bo lubie duże ekrany i liczyłem, że nie bedzie taki sliski, ale jest śliski tak samo. Mi5 ma OIS, mi5s nie. Mi 5 zrobi pewnie lepsze zdjęcia, aczkolwiek ja nie zwracam zbytnio uwagi na takie rzeczy. W każdym razie do MI5 lub 5S szykuj sie na zakup ładowarki QC 3.0 (polecam blitzwolf 35 zeta na banggood)), bo IBG daje do chinskiej ładowarki przejściówkę na nasze gniazdka i w obu przypadkach te przejsciowki były trefne. Byłem bardzo zadowolony z Mi5, a teraz z Mi5s Plus. Nie ma róznicy w działaniu obu fonów.

• 0
Opublikowano

Witam,

stoję przed sporym problemem w wyborze, pomiędzy MI5 PRO (4/128) a MI5S (4/128). I teraz mam pytanie, dla posiadaczy obu smartphonów, czy to prawda, że w MI5S nie ma diody powiadomień LED? Czy większa bateria w MI5S to będzie zdecydowanie lepszy wybór? Czy może lepszy aparat w MI5?

I jeszcze pytanie, jakie macie doświadczenia z czytnikiem linii papilarnych w tych telefonach? Istnieje możliwość logowania się do różnych aplikacji poprzez odcisk palca (facebook, twitter, etc.), lub blokowanie dostępu do aplikacji (sms, mail) za pomocą odcisku palca?

• 0
Opublikowano
Witam,
stoję przed sporym problemem w wyborze, pomiędzy MI5 PRO (4/128) a MI5S (4/128). I teraz mam pytanie, dla posiadaczy obu smartphonów, czy to prawda, że w MI5S nie ma diody powiadomień LED? Czy większa bateria w MI5S to będzie zdecydowanie lepszy wybór? Czy może lepszy aparat w MI5?
I jeszcze pytanie, jakie macie doświadczenia z czytnikiem linii papilarnych w tych telefonach? Istnieje możliwość logowania się do różnych aplikacji poprzez odcisk palca (facebook, twitter, etc.), lub blokowanie dostępu do aplikacji (sms, mail) za pomocą odcisku palca?

Serio w 3 tematach napisałeś ten sam post....

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, leonfp napisał:

Serio w 3 tematach napisałeś ten sam post....

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

Serio, w 3 tematach napisałem ten sam post. So what? Skoro jest kilka różnych tematów dotyczących jednego zagadnienia a w tych tematach odpowiadają różni ludzie, to nie widzę problemu, by zasięgnąć informacji u jak największej liczby osób. Bez obaw Drakoon34nie jestem spamerem. Nie wysyłam reklam, tylko chcę zwyczajnie po ludzku zasięgnąć informacji, bo mi na tym zależy. Dobranoc.

Edytowane przez andree86
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...