Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w wyborze modelu (Redmi Pro/Mi Note/XXX)

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Bardzo Was proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego dla mnie modelu Xiaomi. To na czym mi zależy w telefonie to:

PŁYNNOŚĆ DZIAŁANIA>APARAT>EKRAN (redmi pro ma OLED, czy to jest odczuwalne?)>WYGLĄD( nie ukrywam, że bardziej mi się podoba wykonanie Mi Note)

Koszt: max 200$ około

Brałem pod uwagę jeszcze Redmi Note 3 Pro (3/32) ale z mojego rozeznania wyszło, że aparat jest "słaby".

1. Co do obaw, Mi Note ze względu na budżet, brałbym wersję słabszą i to co mnie martwi to tylko 16GB pamięci wewnętrznej bez możliwości rozszerzenia, więc nasuwa się pytanie czy warto dla designu i aparatu decydować się na ten model? Czy aparat jest znacznie lepszy?

2. Co do Redmi Pro, powiedzmy, że bebechy mają podobną wydajność co RN3PRO, dopłacam za ekran OLED więc ponawiam pytanie czy jest do duża i odczuwalna różnica? Dopłacam również za aparat, który w stosunku do RN3PRO jest podobno lepszy, ale czy jest znaczna różnica?

Jakby nie patrzeć to RN3PRO jest troche tańszy więc jeżeli to różnice nie są zbyt wielkie to wziąłbym jednak ten model, sam już troche się w tym gubie.

Ewentualnie macie może do polecenia jakiś inny model?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Po 3 dniach z OLEDem stwierdzam ze to jest baaaardzo odczuwalna zmiana. Pierwszy wieczór spędziłem nad wgapianiem w ekran. Czerń jest przepiękna. Minus ze nie ma globala i żeby mieć dobry ROM z pol. Trzeba odblokować bootloader, ale są poradniki.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, tomek1221 napisał:

Cześć,

Bardzo Was proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego dla mnie modelu Xiaomi. To na czym mi zależy w telefonie to:

PŁYNNOŚĆ DZIAŁANIA>APARAT>EKRAN (redmi pro ma OLED, czy to jest odczuwalne?)>WYGLĄD( nie ukrywam, że bardziej mi się podoba wykonanie Mi Note)

Koszt: max 200$ około

Brałem pod uwagę jeszcze Redmi Note 3 Pro (3/32) ale z mojego rozeznania wyszło, że aparat jest "słaby".

1. Co do obaw, Mi Note ze względu na budżet, brałbym wersję słabszą i to co mnie martwi to tylko 16GB pamięci wewnętrznej bez możliwości rozszerzenia, więc nasuwa się pytanie czy warto dla designu i aparatu decydować się na ten model? Czy aparat jest znacznie lepszy?

2. Co do Redmi Pro, powiedzmy, że bebechy mają podobną wydajność co RN3PRO, dopłacam za ekran OLED więc ponawiam pytanie czy jest do duża i odczuwalna różnica? Dopłacam również za aparat, który w stosunku do RN3PRO jest podobno lepszy, ale czy jest znaczna różnica?

Jakby nie patrzeć to RN3PRO jest troche tańszy więc jeżeli to różnice nie są zbyt wielkie to wziąłbym jednak ten model, sam już troche się w tym gubie.

Ewentualnie macie może do polecenia jakiś inny model?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Także jako posiadacz Redmi Pro, stwierdzam że nie można już mieć lepszej jakości ekranu, kolory może i przebarwione, biel nie idealna, ale ta czerń jest obłędna, różnice w stosunku do innych ekranów IPS widać bardzo wyraźnie, o ile kolory to kwestia dyskusyjna tak czernią wygrywa, po tym wszystkim nie chce się patrzeć na "szary czarny" Jedyny minus Oled-a ;) , gdy już się oczy na patrzą obraz staję się dla Ciebie normalnością a nie czymś wyjątkowym :P

• 0
Opublikowano

Dzięki Panowie, a jak odniesiecie się do kwestii aparatu? Aaa i jeszcze jedno ważna rzecz, jak tam z jakością audio? Chodzi mi o dźwięk na słuchawkach. 

• 0
Opublikowano

Dźwięk jest dobrej jakości, trochę innej barwy niż w mi4. Aparat robi lepsze foty niż mi4, który ma ten sam sensor co mi note

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...