Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pewnie temat trochę nietrafiony akurat na tym dziale forum, bo podejrzewam stronniczość, gdyż pewnie większość osób wchodzących w tę konkretną zakładkę jest użytkownikami Redmi Note 3 Pro. Mimo to zapytam - czy w przedziale cenowym (przyjmijmy że do 850 zł) jest jakiś lepszy model Xiaomi pod kątem baterii, procesora, wyświetlacza i aparatu? Zdaje sobie sprawę, że w tej cenie można kupić wiele modelów Xiaomi, np. na Allegro, ale zakładam zakup tylko takiego telefonu, w którym będę miał zapewnioną oficjalną dwuletnią gwarancję realizowaną w Polsce, co już dość uszczupla wybór o telefony z jakiś januszowych sklepów. Na ibuygou RN3P jest za ok. 200 dolarów z wysyłką, czy gdzieś ten telefon dostanę taniej z wyżej opisanymi warunkami gwarancji? Ostatnie pytanie - czy zamawiając telefon w wersji chińskiej po przeinstalowaniu oprogramowania na MIUI Polska zostają jakieś chińskie aplikacje na telefonie czy wszystko co związane z Chinami znika z momentem wgrania polskiego oprogramowania? :D Apropo chińskich znaczków - na wielu zdjęciach widzę, że telefon jest obklejony jakimś chińskim badziewiem, jakieś naklejki z tyłu czy coś - czy jest tak na każdym telefonie, a jeżeli tak, to czy można to zedrzeć?

Opublikowano

Wg mnie nic sensownego w tej cenie nie dostaniesz.Wlasnie wersja International ma soft bez chińskich znaczków oraz normalna europejska ładowarka

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie trafiłem z tematem w dział, to proszę kogoś kompetentnego o przeniesienie :D Miałem dużo pootwieranych zakładek i mogłem się zamotać. W każdym razie, skoro już jesteśmy przy wersji International - z tego co wyczytałem, to obsługuje pasmo LTE800, ale już są problemy z wgraniem jakiegokolwiek innego softu poza oryginalnie zainstalowanym Globalem - może ktoś z użytkowników przybliżyć jak to wygląda lub ew. jak ten Global funkcjonuje na tym fonie. No i jak jest z bajerami do telefonu, bo podobno większość case i szkiełek jest pod China Version

+ pytanie odnośnie tego aze - gdzie jest realizowana ta gwarancja? W jakim serwisie?

EDIT

http://aze.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-332gb-lte/

wszedłem na to aze i po wymiarach telefonu widzę, że jest to China Version - ktoś kto kupował może się odnieść?

Edytowane przez James
Opublikowano
8 godzin temu, James napisał:

Jeżeli nie trafiłem z tematem w dział, to proszę kogoś kompetentnego o przeniesienie :D Miałem dużo pootwieranych zakładek i mogłem się zamotać. W każdym razie, skoro już jesteśmy przy wersji International - z tego co wyczytałem, to obsługuje pasmo LTE800, ale już są problemy z wgraniem jakiegokolwiek innego softu poza oryginalnie zainstalowanym Globalem - może ktoś z użytkowników przybliżyć jak to wygląda lub ew. jak ten Global funkcjonuje na tym fonie. No i jak jest z bajerami do telefonu, bo podobno większość case i szkiełek jest pod China Version

+ pytanie odnośnie tego aze - gdzie jest realizowana ta gwarancja? W jakim serwisie?

EDIT

wszedłem na to aze i po wymiarach telefonu widzę, że jest to China Version - ktoś kto kupował może się odnieść?

Nie kupuj na aze.com.pl bo będziesz miał problemy później, jest na portalu cały wątek o tym sklepie. Lepiej kupić w Foster Technologies lub Technos jeżeli chcesz z Polski a jak nie to Ibuy lub aliexpress

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.11.2016 o 00:01, James napisał:

EDIT

Global funkcjonuje świetnie, przynajmniej ja na razie nie mam żadnych problemów. Możesz zainstalować miui polska jak odblokujesz bootloader. Szkła i casy sprowadzamy z Tajwanu zapraszam do działu akcesoria. Ja kupowałem na gearbest.com teraz wersja 3/32 jest w cenie 150 $ wiec jak ci sie uda bez vat sprowadzić to masz za 600 zł..w porówaniu do polskiej czasami dwukrotnie wyzszej ceny. Ale jak ktos nie chce sie bawić w gwarancje w Chinach to musi w jakiejś polskiej dystrybucji kupić

Edytowane przez Kyniolus73
  • Like 1
Opublikowano

Lepszy to nie wiem, ale zbliżony powinien być Redmi 4, tylko nieco mniejszy ekran. Ponoć ma być trochę tańszy.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, piotrk87 napisał:

Lepszy to nie wiem, ale zbliżony powinien być Redmi 4, tylko nieco mniejszy ekran. Ponoć ma być trochę tańszy.

Redmi Note 4 i masz 5,5 plus Mediatek

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja jak narazie złych  wspomnień z aze nie mam,  kupowałem już  tam powerbanka i fona i wszystko sprawnie.  Akcesoria do international maja pojawic sie do 2tyg na etuo.pl i aze.com.pl. Znajdziesz  tam wersjie China(Kenzo)  jak i International(Kate)  Co do systemu w international możesz wgrać  dev albo siedzieć na stable jakie są różnice między nimi to nie wiem :D

Odnośnie gwarancji, reklamacji zdj. z ich strony 

Screenshot_2016-11-08-13-33-20-881_com.android.chrome.png

Screenshot_2016-11-08-13-33-36-976_com.android.chrome.png

Screenshot_2016-11-08-13-33-44-114_com.android.chrome.png

Edytowane przez Avre
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...