Skocz do zawartości
  • 0

Następca S4. Budżet do 700

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jak w tytule zastanawiam się nad Xiaomi do 700 zł. Kompletnie jestem pogubiony w modelach tego producenta i nie wiem co wybrac. Nabardziej przemawia Mi4C jednak jak wcześniej wspominałem nie jestem zorientowany  w modelach. Być może  w tej cenie dostanę coś z lepszymi parametrami. Telefon do ogólnego korzystania fora internetowe, przeglądarka internetowa, gry- nie gram, od czasu do czasu muzyka na słuchawkach, zdjęcia w przyzwoitej jakości (fotografem nie jestem).Dual SIM hybrydowyto ale to standard chyba w xiaomi Telefon  zamierzam kupic na allegro i wysyłka z Polski, nie chcę  konowodu z cłem itp. Jednak jeżeli ktoś ma sprawdzonego sprzedawcę i sposób na uniknięcie opłat (słyszałem coś o opcji paczki bez opłat), to chętnie rozważę taką opcję. 

Za wszelkie informację zgóry dziękuje :) 

Edytowane przez andrzejb88

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
17 minut temu, andrzejb88 napisał:

Witam. Jak w tytule zastanawiam się nad Xiaomi do 700 zł. Kompletnie jestem pogubiony w modelach tego producenta i nie wiem co wybrac. Nabardziej przemawia Mi4C jednak jak wcześniej wspominałem nie jestem zorientowany  w modelach. Być może  w tej cenie dostanę coś z lepszymi parametrami. Telefon do ogólnego korzystania fora internetowe, przeglądarka internetowa, gry- nie gram, od czasu do czasu muzyka na słuchawkach, zdjęcia w przyzwoitej jakości (fotografem nie jestem).Dual SIM hybrydowyto ale to standard chyba w xiaomi Telefon  zamierzam kupic na allegro i wysyłka z Polski, nie chcę  konowodu z cłem itp. Jednak jeżeli ktoś ma sprawdzonego sprzedawcę i sposób na uniknięcie opłat (słyszałem coś o opcji paczki bez opłat), to chętnie rozważę taką opcję. 

Za wszelkie informację zgóry dziękuje :) 

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Prime-32GB-ROM-Metal-Body-Fingerprint-Mobile-Phone-Snapdragon-650/311331_32602840179.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301&spm=2114.8147860.0.0.qMVBbQ

Standard, złoty kolor + przesyłka Seller's Shipping Method (nie ma VATu) = 184$ = 720zł

Jak chcesz to sobie jeszcze ogarniesz kupon 10$ na 11.11 i dorwiesz poniżej 700zł. 

• 0
Opublikowano

trochę mam obawy o te 5,5 cala, optymalny był z s4 5,2 cala i większy wyświetlacz może być nieporęczny w codziennym użytkowaniu.

Znalazłem ten i zaczyna mnie do siebie przekonywać :

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-Pro-Prime-3S-4100mAh-Fingerprint-Snapdragon-616-Octa-Core-Mobile-Phone-3GB/311331_32641733127.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301&spm=2114.8147860.0.0.afr1GN

czy  przesyłka Seller's Shipping Method gwarantuje że  paczka przejdzie wszystko bez kontroli celnej itp.??

• 0
Opublikowano
15 godzin temu, andrzejb88 napisał:

trochę mam obawy o te 5,5 cala, optymalny był z s4 5,2 cala i większy wyświetlacz może być nieporęczny w codziennym użytkowaniu.

Znalazłem ten i zaczyna mnie do siebie przekonywać :

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-Pro-Prime-3S-4100mAh-Fingerprint-Snapdragon-616-Octa-Core-Mobile-Phone-3GB/311331_32641733127.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301&spm=2114.8147860.0.0.afr1GN

czy  przesyłka Seller's Shipping Method gwarantuje że  paczka przejdzie wszystko bez kontroli celnej itp.??

Tak, u Goldwaya gwarantuje.

Co do ekranu też kiedyś myślałem że 5,5 cala będzie nieporęczne a teraz wydaje mi się małe i zastanawiam się nad 6,44 cala.

Tego 0.3 cala nawet nie odczujesz.

Jeśli bardzo chcesz 5 cali to poczekaj na Redmi 4, ostatnio go zaprezentowali, już można w przedsprzedaży zamówić chyba, lepsza wersja jest całkiem OK, koszt ~140$.

• 0
Opublikowano

Witam.

Podepnę się po to pytanie z racji budżetu.

W zasadzie dokonałem już wyboru padło na Xiaomi Redmi Pro wersia 3 32 Helio x20 kupiłem u Banggood wyszło ok 680 zł, ale zwlekają z wysyłką niby nie mają na stanie. I nie wiem czy nie anulować zamówienia poza tym obawiam się, że celny narzuci VAT. 

Moje pytanie anulować i zakupić w Ali od Goldwaya ?

Jak wyrwać jakiś kupon u nich ?

I ostatnie czy ewentualnie zamiast Redmi Pro jest coś ciekawego z globalem w tych pieniądzach?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Antuchkin napisał:

Witam.

Podepnę się po to pytanie z racji budżetu.

W zasadzie dokonałem już wyboru padło na Xiaomi Redmi Pro wersia 3 32 Helio x20 kupiłem u Banggood wyszło ok 680 zł, ale zwlekają z wysyłką niby nie mają na stanie. I nie wiem czy nie anulować zamówienia poza tym obawiam się, że celny narzuci VAT. 

Moje pytanie anulować i zakupić w Ali od Goldwaya ?

Jak wyrwać jakiś kupon u nich ?

I ostatnie czy ewentualnie zamiast Redmi Pro jest coś ciekawego z globalem w tych pieniądzach?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Redmi Pro nie ma Globala, jeżeli piszą że ma, to jest to syfiasty rom nazwany Globalem. Czy znajdziesz coś ciekawego ? To zależy czego oczekujesz od telefonu, ja na dzień dzisiejszy uważam Redmi Pro za bardzo dobry model i spełnia wszystkie moje oczekiwania. Co do sklepu się nie wypowiem bo nigdy u nich nie kupowałem.

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 0
Opublikowano

Goldway jest spoko. Mój po tygodniu od wysłania jest już w Niemczech, na dniach powinienem go mieć u siebie.
Anuluj i kupuj, byle wysłali przed 11.11 bo będzie nieźle zatwardzenie. Na BG 680zl + ponad 150zl ewentualnego VAT by Ci wyszło. U Goldwaya masz za 200$ z eu express. Czyli kilkadziesiąt zł w kieszeni

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Podziękował za szybką odpowiedź.

To się zaplątałem z tym globalem w ofercie niby jest język PL

Obecnie używam Samsung GT-I9506 naturalnie żeby następca był lepszy, ale specjalnych wymagań nie mam.

Dlatego bardziej takie kryterium to cena ok 700 zł i w tej cenie chciałem upolować coś ciekawego.

Co do przesyłki to które opcje gwarantują nie naliczenie vatu?

Spotkałem się tylko z Seller's Shipping Method.

Tak też zrobię i zrezygnuje tylko czy nie lepiej poczekać właśnie do 11.11 może będzie jakieś promo?

Jak myślicie będzie coś taniej, ewentualnie skąd można jakieś kody dostać ?

• 0
Opublikowano

U Goldwaya tylko sellers shiping method gwarantuje brak VAT. Czy będzie coś ciekawego na 11.11? Popatrz po sklepach, jest już trochę info.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Kupione 11.11 z kuponami od Ali i przesyłką Seller's Shipping Method za

179 $ Udało się też załapać na cashback 20% od planet plus.

Zobaczymy co przyjdzie i czy faktycznie oddadzą 20 %

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...