Szym Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Witajcie Mam takie pytanie, syn często ogląda bajki na YouTube na moim telefonie ( oficjalna aplikacja) i transfer danych jest ogromny, podczas godziny oglądania potrafi przetransferowac 2 GB danych co przy moim abonamencie z 6 GB limitu jest co by nie mówić bardzo obciążające. Żona ma lg k10 i tam może oglądać bajki długi czas i nie ma takiej ilości danych pobranych. Co tu może być przyczyną? Czy telefony xiaomi faktycznie pobierają takie ilości? Czy może lg ma jakąś kompresję? Z góry dzięki za odpowiedź Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Jaki masz telefon? Masz ekran fulllHD? Jeśli tak, a domyślnie jest ustawiona automatyczna jakość to ciągnie Ci bajkę w jakości fulllHD. Ten LG na 100% ma ustawioną niższą jakość,stad mniejsze zużycie. Na bajki z doświadczenia wiem że starczy 480p, nie ma różnicy do 1080pWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Szym Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Opublikowano 3 Listopada 2016 Ustawione mam tak jak na załączonym screenieCo tu jeszcze da się zrobić? Twojej to redmi note 2
tpawel Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie tutaj. Jak wyświetlasz film to naciśnij trzy kropeczki w prawym górnym rogu. Kliknij w jakość i im mniejszą wartość ustawisz tym mniej transferu będziesz zuzywal. Przy normalnych flmach następuje spora degradacja jakosci,ale przy animowanych kompletnie tego nie widać. Więc spokojnie te 480 czy nawet 240p próbuj i patrz jak obraz wygląda. Tylko to działa trochę z opóźnieniem bo już pewnie jakaś część filmu się zbuforowala Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi