tazos Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 witam, dzisiaj kupiłem starter w Play, numer zarejestrowałem, kartę włożyłem skonfigurowałem APNy itp. jak znalazłem na forum Play i mam brak zasięgu LTE, cały czas pokazuje PLAY(Plus)3g. PLAY(Orange)3g itp. to po pierwsze, drugi problem polega na tym, że wpisując kod na sprawdzenie stanu konta, sprawdzenie pakietów wyświetla mi się się komunikat "problem z siecią lub z kodem MMI", po restarcie telefonu, przez ok 10 sekund kody działają, później już nie, ze starą kartą od Plusa nie miałem takich problemów, wiecie może w czym tkwi problem ?
Kyniolus73 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 2 minuty temu, tazos napisał: witam, dzisiaj kupiłem starter w Play, numer zarejestrowałem, kartę włożyłem skonfigurowałem APNy itp. jak znalazłem na forum Play i mam brak zasięgu LTE, cały czas pokazuje PLAY(Plus)3g. PLAY(Orange)3g itp. to po pierwsze, drugi problem polega na tym, że wpisując kod na sprawdzenie stanu konta, sprawdzenie pakietów wyświetla mi się się komunikat "problem z siecią lub z kodem MMI", po restarcie telefonu, przez ok 10 sekund kody działają, później już nie, ze starą kartą od Plusa nie miałem takich problemów, wiecie może w czym tkwi problem ? pytanie czy problem jest z telefonem czy z kartą...sprawdzałeś w innym telefonie czy masz LTE
tazos Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) na drugim nie łapie także, myślę, że po prostu u mnie nie ma zasięgu, choć dziwne.. najbardziej irytujący jest ten drugi problem, nie mogę aktywować żadnej formuły przez to @edit przed chwilą sprawdzałem na drugim telefonie, kody działąja normalnie Edytowane 31 Października 2016 przez tazos
Rekomendowane odpowiedzi