Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

czy ktoś kojarzy tego sprzedawcę? http://allegro.pl/show_user.php?uid=15822162

Ceny atrakcyjne, telefony według opisu na stanie. Imponująca liczba komentarzy z nielicznymi negatywami.

Zastanawiające jest tylko to, że telefony (według opisu) mają wgrany " (...)NAJSTABILNIESZY SOFT+JĘZYK POLSKI MIUI POLSKA ". Jest też parę błędów w opisie specyfikacji, ale to się zdarza na wielu aukcjach. 

Będę wdzięczny za info jeśli ktoś posiada. W innym przypadku sam napiszę za jakiś czas pierwszą opinię na temat tego sprzedawcy ;)

pozdrowienia

M

Opublikowano
Nauczcie się, że nie kupuje się od Januszy z allegro. Jedyne allegro warte kupna to oryginalny sklep Xiaomi.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Dziękuję za merytoryczna odpowiedź. Szkoda, że zupełnie nie na temat i szkoda, że wprowadzająca w błąd Innych, którzy mogą szukać informacji. Wskaż proszę "jedyne warte kupna allegro... " , które w dodatku jest oryginalne... Xiaomi?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wrzucasz link do gościa który ma ponad 70 negatywow i tyle samo neutrali i się Dziwisz że się ludzie tu denerwują. Ktos kupi z tego linka a potem będzie płacz że na miui polska znalazł.
Jest autoryzowany sklep xiaomi na Allegro. Nazywa się sma_xiaomi (czy jakoś tak), ale ceny mają moim zdaniem spore. Z tańszych jeśli koniecznie chcesz kupić w PL masz Technos i Foster

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, tpawel napisał:

Wrzucasz link do gościa który ma ponad 70 negatywow i tyle samo neutrali i się Dziwisz że się ludzie tu denerwują. Ktos kupi z tego linka a potem będzie płacz że na miui polska znalazł.
Jest autoryzowany sklep xiaomi na Allegro. Nazywa się sma_xiaomi (czy jakoś tak), ale ceny mają moim zdaniem spore. Z tańszych jeśli koniecznie chcesz kupić w PL masz Technos i Foster

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Wrzucam link do gościa z prośbą o opinię. Nie z poleceniem kupna. Zakładam, że każdy umie czytać. 70 negatywów na  27436 pozytywnych opinii IMO nie jest ilością przesądzająca o rzetelności sprzedającego. Stąd moje pytanie, które brzmiało, powtórzę -  czy ktoś kojarzy tego sprzedawcę?. W domyśle czy miał z nim do czynienia. Jeśli nie -nie widzę powodu by nabijać posty w tym wątku. 

Skep, który @tpawel opisujesz to sklep grupy Allegro. Telefony z polskiej dystrybucji - stąd wyższa cena. Identyczna zdaje się jak w x-kom. Gdyby nie było istotnych różnic w cenie - ten temat nie musiałby się pojawić. Swój pierwszy Xiaomi (trochę z braku wiedzy) kupiłem na allegro. Póki co wszystko działa. Kupiłbym ponownie u tego samego sprzedawcy, gdyby nie to, że nie ma koloru, który potrzebuję..no i zrównał ceny z tymi z oficjalnej dystrybucji. Stąd poszukiwania. Zresztą, to już off topic dlatego uprzejmie proszę o odpowiedź na postawione pytanie lub brak tej odpowiedzi  jeśli się takiej wiedzy nie posiada.

Pozdrawiam

M

Opublikowano

Widzę, że nikt nie korzystał, zatem komentarz ode mnie :
-sprzedawca nie odpowiedział na e-mail wysłany za pośrednictwem allegro.
-sprzedawca nie odbierał telefonu, nie oddzwonil też w terminie późniejszym.

Zamówiłem telefon gdzie indziej. Sklepu raczej nie polecam. Jeśli jest problem z kontaktem ba etapie sprzedaży, boję się pomyśleć jak mogą być traktowane reklamację.

Pozdrawiam
M

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sprzedawca również i na moje zapytanie "czy oferowane telefony są w dystrybucji międzynarodowej czy chińskiej nie raczył odpisać".

Nie potwierdził również faktu, że gwarancja jest załatwiana w Mi Center Wrocław zgodnie z opisem zawartym w ofercie.

Nie świadczy to dobrze o sprzedawcy na etapie sprzedaży. Strach pomyśleć jak z obsługą posprzedażową?

Wg wszelakich opisów 24 miesiące jest realizowane w Mi Center, czy jest to prawdą? Z czystej ciekawości czekam na stanowisko Mi Center.

Na ich stronie brak jakiejkolwiek informacji, że POLANDTRADEGROUP jest ich partnerem.

Opublikowano

Moje pytanie wysłane 27 stycznia również pozostało bez echa.

1 godzinę temu, Francis napisał:

Wg wszelakich opisów 24 miesiące jest realizowane w Mi Center, czy jest to prawdą? Z czystej ciekawości czekam na stanowisko Mi Center.

Na ich stronie brak jakiejkolwiek informacji, że POLANDTRADEGROUP jest ich partnerem.

Za to ja dostałem na to pytanie juz odpowiedź od MiCenter: " Ten sprzedawca ma niejako u nas gwarancję jeśli telefon jest z dystrybucji ibuygou."

• Like 1
Opublikowano

Otrzymałem dosłownie przed chwilą informację od Mi Center, że gwarancja jest u nich honorowana (bez informacji o wymogu pochodzenia telefonu z ibuygou).

Znakiem tego gwarancja jest co jest bardzo ważne.

Szkoda tylko, że kontakt z samym sprzedawcą jest .. zerowy.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również zapytałem się o fakt gwarancji w MI Center. Wygląda na to, że gwarancja jest realizowana u nich ale dopiero po kontakcie ze sprzedającym, tzn. sprzedawca daje gwarancje i to do niego należy się zwracać po weryfikację i formularz co w połączeniu z brakiem kontaktu ze sprzedającym nie wygląda zbyt dobrze.

Opublikowano

Polecam tego sprzedawcę w 100%. Telefon miałem już za dwa dni od złożenia zamówienia. Wszystko zgonie z opisem.

• Dodaj nową pozycję...