Skocz do zawartości

Realny najszybszy czas dostawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zamówić telefon z któregoś z chińskich sklepów ale mam pytanie jak to faktycznie wygląda z tymi płatnymi przesyłkami. Gdy zamawiałem latem z GearBest to czekałem równy miesiąc (darmowa przesyłka) ale teraz zależałoby mi na czasie, a podawane 7-10$ za przesyłkę express to nie majątek. Kwestia tylko tego czy to faktycznie dojdzie w te deklarowane 3-7 dni roboczych. Macie jakieś osobiste doświadczenia z tym?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zamówiłem więc wczoraj telefon na GearBest z płatną wysyłką przez DHL (3-7 dni) a dzisiaj dostałem od nich maila, że oni proponują EMS bo DHL strasznie celnicy czeszą i na bank mi dowalą opłaty. EMS jest trochę dłuższe (do 15 dni) i nie byłoby problemu gdyby nie to że telefon jest prezentem na 22.11 więc ewentualna obsuwa = klapa. Pytania są dwa: czy faktycznie jest się czego bać i czy tym EMS jest realna szansa że nie przyjdzie na ostatni dzień albo później. Gdy zamawiałem u nich poprzednio to darmową pocztą przyszło równo po czterech tygodniach. Jesteście w stanie coś z tych fusów wywróżyć?
--

Opublikowano
26 minut temu, CozzY napisał:

Zamówiłem więc wczoraj telefon na GearBest z płatną wysyłką przez DHL (3-7 dni) a dzisiaj dostałem od nich maila, że oni proponują EMS bo DHL strasznie celnicy czeszą i na bank mi dowalą opłaty. EMS jest trochę dłuższe (do 15 dni) i nie byłoby problemu gdyby nie to że telefon jest prezentem na 22.11 więc ewentualna obsuwa = klapa. Pytania są dwa: czy faktycznie jest się czego bać i czy tym EMS jest realna szansa że nie przyjdzie na ostatni dzień albo później. Gdy zamawiałem u nich poprzednio to darmową pocztą przyszło równo po czterech tygodniach. Jesteście w stanie coś z tych fusów wywróżyć?
--

Niestety to prawda, dwie przesyłki z Gearbest DHL-em i miałem do opłaty VAT, ja bym wziął tego EMS, górna granica dostarczenia, jest zawsze brana nas wyrost, niby przesyłki pocztowe pisze od 20 do 60 dni a ostatnio taką przesyłką przyszło mi po 9 dniach i nie był to jeden wyjątek :) 

• Like 1
Opublikowano

Ostatnio jak kupowałem w GB wysłali PostNL po 4 dniach paczka była w kraju :) Tylko na kabelek usb i szybke do mojego RN3 celnicy się dowalili :P

• Like 1
Opublikowano

Czyli jak zalecał kiedyś Dante - porzucam wszelką nadzieję i odliczam kopiejki.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...