Skocz do zawartości

problem google play na miui polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem po wgraniu miui polska wyskakuje mi cały czas błąd google play jest to strasznie uciążliwe nie wiem jak to zlikwidować jeśli ktoś coś wie to prosze o odpowiedź bądź ew link do odpowiedzi 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem Redmi Note 4 i juz na starcie mam podobny problem ale też kilka innych. Telefon ma odblokowany bootloader i wgrane miui polska 6.11.24 (8.2) i mam problem z niemal wszystkimi usługami google, oto co zauażyłem:

1. Cały czas wyskakuja błędy "aplikacja x przestała działać" gdzie za x pojawia się usługi google play, klawiatura google, aplikacja google, chrome itp.
  2. Aplikacja google (wyszukiwarka) włącza się na sekundę i zaraz wyłącza (identycznie jak tutaj),
  3. klawiatura działa tylko w języku angielskim (po polsku wysypuje się po sekundzie),
  4. Chrome wyłącza sie co kilka minut, nie działa YT w przeglądarce
  5. nie dostaje powiadomień o poczcie z gmaila/inbox (jak wejdę w apke to są), ponadto nie moge pobrać żadnego załącznika
  6. aplikacje z marketu strasznie wolno się pobierają (max 1-2MB/s przy internecie 120mbps)

Wyłączyłem oszczędzanie energii oraz robiłem 2 razy factory reset ale bez skutku.

EDIT: wgrałem nowsza wersje miui polska i pomogło

Edytowane przez igoruss
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...