Skocz do zawartości

Redmi Note 4 3/64GB aktualizacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stałem się posiadaczem nowego Redmi Note 4 3/64GB jak poniżej na screenach.
Gdy próbuję sprawdzić dostępne aktualizację otrzymuję komunikat
"Aby pobrać aktualizację połącz się z Wi-Fi" podczas gdy wi-fi jest włączone i połączenie z internetem działa poprawnie.
Co jest nie tak ?

Screenshot_2016-10-29-10-33-40-291_com.android.settings.png

Screenshot_2016-10-29-10-34-19-653_com.android.updater.png

Screenshot_2016-10-29-10-34-33-429_com.android.updater.png

Opublikowano

Nie ma jeszcze MIUI 8.0.5.0.0 Global ;) Najnowsza to: Author: MIUI Official TeamVersion: V8.0.4.0.MBFMIDG (MIUI8) Size: 1.3G

Masz po prostu syfiaste MIUI i dlatego nie będzie się dało zaktualizować. To jest prawdopodobnie China Stable Version: V8.0.5.0.MBFCNDG 1.1G zmodyfikowany przez jakiegoś Azjatę. 

Opublikowano

A czy warto instalować  MIUI Official TeamVersion: V8.0.4.0.MBFMIDG (MIUI8) ?. Teraz telefon wydaje się chodzić w porządku. większość rzeczy 95% jest po polsku reszta po angielsku. Jak to jest w tej wersji oficjalnej ??

Opublikowano
A czy warto instalować  MIUI Official TeamVersion: V8.0.4.0.MBFMIDG (MIUI8) ?. Teraz telefon wydaje się chodzić w porządku. większość rzeczy 95% jest po polsku reszta po angielsku. Jak to jest w tej wersji oficjalnej ??

Masz syfmiui, poczytaj przed instalacją nowego.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Opublikowano (edytowane)

Jakiej metody mam użyć do wgrania oficjalnej wersji global: recovery method czy przez flashtool ?
Znalazłem taki poradnik:

http://en.miui.com/thread-370620-1-1.html

Czy jest dobry, na co uważać ? Ewentualnie proszę o linka do sprawdzonej metody.

Zdecydowałem się na wgranie roma nikel_global_images_V8.0.4.0.MBFMIDG_20160805.0000.29_6.0_global programem 

flashtool z poradnika z linku powyżej i telefon nie uruchamia się, zatrzymuje sie na logo " MI powered by android"

CO TERAZ ZROBIĆ? Jak przywrócić telefon do życia??

Edytowane przez grzesiug
nieudane flashowanie