Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam wersję Kate niecały miesiąc, mam wgraną najnowszą aktualizacje do V8 a od paru dni borykam się z nasilonym problemem przerywającego głośnika w trakcie rozmowy. Takie wrażenie jakby głośnik się "odłączył" i nic kompletnie nie słychać przez 1-2 sek po czym na moment powraca głos i cała zabawa zaczyna się od początku. W efekcie w trakcie 1 min rozmowy słyszę rozmówce doskonale przez pierwsze 10 sek a potem już tylko pojedyncze pourywane słowa. Problem narósł po aktualizacji ale po pierwsze z tego co czytam to wiele osób ma już V8 i nie zgłasza takich kłopotów a po drugie od zakupu telefonu czasami gdzieś jedno słówko mi urywało w trakcie rozmowy i "zwalałem" to na problem z zasiegiem. Oczywiście zasięg jest, na 10 nawiązanych połaczeń 9 jest ok a 10 jest na tyle niezrozumiała że szlag mnie trafia. Rozłączenie się i nawiązanie w tej samej chwili nowego połączenia nic nie daje. Mam silikon nałożony na niego z wersji kenzo ale głośnika nie zasłania. Sam głośnik też z zewnątrz jest czysty. Dam głośnomówiący słychać wszystko, dzwonię do kogoś to słyszę sygnał połączenia.
Nie wiem co robić bo wydaje mi się że to problem z głośnikiem, telefon brałem od Fostera także myślę że z gwarancją nie będzie problemu ale skoro mój kłopot jest tak sporadyczny to nie wiem czy nie zostanę odesłany z kwitkiem :) raczej to nie wina softu? Zrobię dziś reset ustawień ale nie sądze czy coś to da....kiedyś padł mi głośnik w innym modelu to objawy były identyczne ale zdecydowanie bardziej nasilone i klarowne a tutaj przy tych zabawach z softami, ustawieniami to już głupieje co jest przyczyną...

Edytowane przez raffal
Opublikowano (edytowane)

Witam raz na jakiś czas też mam taki problem przez chwilę urwie słowo albo zciszy się rozmowa a potem wraca do normy przeważnie na początku rozmowy ale tak to wszystko ok mam miui v8.0.4.0 stable i też się zastanawiam czego to wina czy zasięgu,softu czy ten model tak ma.Od początku tak mam a telefon z xkom.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)

a jak długo masz telefon? bo u mnie początkowe te urywanie słów przerodziło się teraz w urywanie rozmów :) ale skoro od początku tak mamy więc raczej to nie kwestia softu
Czy jesli w trakcie rozmowy będe miał problem żeby zrozumieć rozmówce i przełącze na tryb głośnomówiący w którym go dobrze będę słyszał to mam 100% pewności że to głośniczek od rozmów?

Edytowane przez raffal
Opublikowano (edytowane)

Telefon mam 3 tygodnie na słuchawkach też przerywa  na głośnomówiącym muszę sprawdzić.U mnie tylko na początku rozmowy pierwszy czasem drugi wyraz a potem jest idealna jakość rozmowyo a zdarza się to raz 3-5 rozmów.Problem występuje zarówno na wsi jak w mieście ale nie przeszkadza mi tak żeby na gwarancję przynajmniej na razie.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)

Wejdź sobie w diagnostykę(informacje o telefonie poklikaj na wersję jądra) i sprawdź czy słyszysz  dobrze głośnik rozmów(6 recevie).U mnie działa idealnie.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

zrobiłem to i słychać dobrze tylko może akurat na taki moment trafiłem...przed chwilą telefon odbierałem i musiałem skorzystać z innego bo nic nie rozumiałem rozmówcy a teraz test zalicza bezbłędnie

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe sytuacja spróbuj może zmienić  sieć ręcznie na inną a jak to nie pomoże to nie wiem serwis chyba że ktoś na coś wpadnie.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano
4 godziny temu, raffal napisał:

nie używałem jeszcze ani razu słuchawek w nim ale do jakiej teorii zmierzasz?

Jak w sluchawkach bedzie ok to wina bedzie raczej hardwarowa czyli glosnika. Jak tam bedzie tez przerywalo to soft taka moja teoria

Opublikowano

o widzisz to dobrze że nie miałeś problemu z wymianą. Ja od środy wszystkie rozmowy mam czyściutkie bez żadnego przerywania ale zasygnalizowałem problem sprzedawcy w razie czego

Opublikowano

Promocję mają że jak się zepsuje to do 30 dni wymieniają na nowy jak jest nie zniszczony z wyglądu bo tak nurmalnie to bym pewnie sobie poczekał trochę.

Opublikowano

Nie tylko sprawdzili czy włącza się i czy nie porysowany jest i to co powiedziałem to to wpisali i wymienili.mowił tylko że wadą fabryczna chyba a jak na infolinię serwisową dzwoniłem parę godzin wcześniej i mówię że mi sms nie dochodzą to odzrazu mi się pyta czy połączenia nie przerywa więc pewnie nie tylko u mnie to wystąpiło ale obsługę klienta mają na wysokim poziome.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dalej się pałuje z tym problemem ale wydaje mi się coraz bardziej że to nie wina głośnika. W tym miesiącu wczoraj pierwszy raz wystąpiła "awaria". Nie słyszałem praktycznie rozmówcy więc przełączyłem na głośnomówiący i problemu ze zrozumieniem go nie miałem. Zrobiłem reset ustawień i dziś dzwoniąc do przychodni włączył się automat który kazał mi wybierać z kim mam się połączyć i znowu przerywało coś, przełączyłem na głośnomówiący i dalej niewiele słyszę. Za to za chwilę kobietę z rejestracji słyszałem bez zakłoceń. Czyli chyba można wyeliminować głośnik.
Nie wiem czy to nie wina zasięgu/sieci. Nieraz na moment pojawi mi się 1-2 kreski. Mam automatyczne wyszukiwanie sieci i czasami złapie sygnał innej sieci. Nie wiem gdzie już szukać przyczyny, denerwuje mnie to bo jak mam jakiś ważny telefon to już wolę zadzwonić z innego niż bawić się w ruletkę ze swoim.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj miałem ważny tel i odbieram głocha cisza rozmówca też mnie nie słyszał sprawdziłem niby mam zasieg rozłoczyłem się tel zgubił zasięg po odzyskaniu zasięgu próbuje odzwonic ale nie da rady przez 5min z nie dało się dzwonić ale to może wina sieci.kilka razy lekutko przerwało 1,2s ale to umnie na 100% zasięg poprostu jak w domu  jestem to jak odbieram nie mogę chodzić bo niewyraźnie słyszę rozmówcę jak zmienie pozycję pewnie się przełącza na inną sieć.Może po aktualizacji się poprawi.

Problem się nasila dzwonię i prewszy sygnał jest potem cisza brak zasięgu nie mogę się rozłączyć z 3min a zasięg nie wraca dość długo ostatnio musiałem restart zrobić żeby spowrotem był.

Edytowane przez Snajper
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wróciłem z problemem po ponad miesięcznym spokoju. Mam globala 8.1.1 i zauważyłem że jak zmienie z lte na 2g to kłopot znika. Z 3g jeszcze nie próbowałem. Czemu tak się dzieje przy lte? Mam kartę w play, ustawione automatyczne łączenie z siecią play. Sim jest nowy, wymieniony przed zakupem "kaśki". 
Mam ustawione lte, zasieg normalny kilka kresek a nie słyszę rozmówcy mimo kilku prób. Zmieniam na 2g i jak ręką odjął....Nie ma znaczenia czy to dom, praca czy dzika łąką :)

Opublikowano
Wróciłem z problemem po ponad miesięcznym spokoju. Mam globala 8.1.1 i zauważyłem że jak zmienie z lte na 2g to kłopot znika. Z 3g jeszcze nie próbowałem. Czemu tak się dzieje przy lte? Mam kartę w play, ustawione automatyczne łączenie z siecią play. Sim jest nowy, wymieniony przed zakupem "kaśki". 
Mam ustawione lte, zasieg normalny kilka kresek a nie słyszę rozmówcy mimo kilku prób. Zmieniam na 2g i jak ręką odjął....Nie ma znaczenia czy to dom, praca czy dzika łąką

Nie masz problemów na LTE tylko z 3g, w Polsce nie działa na razie możliwość rozmów na LTE. Jak zaczynasz rozmowę automatycznie przełącza Cię na 3g.

Tapnięte z RN3 PRO KATE

• Like 1
Opublikowano

ok dzieki za naprostowanie :) generalnie to logicznie, nie pomyślałem......pozostanie mi chyba siedzieć ciągle na 2g tym samym będę miał "gorszy" internet z danych

Opublikowano

Kupujesz smartfona z LTE i musisz wybierać czy chcesz szybki net czy czyste rozmowy paranoja.

U mnie też powrót dolegliwości nastąpił

Opublikowano (edytowane)

I tu mam problem bo jednego dnia śmiga a drugiego się zawiesi n ale na pewno lepiej niż na 3g

U mnie zostaje serwis może mi na 3 wymienią albo naprawią.teraz jeszcze ustawienia fabryczne zrobię a jak nie polepszy jutro się to wgram global dev

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

ja ponad miesiąc temu zrobiłem ust. fabryczne, ustawiłem na łączenie z siecią play automatyczne i powiem Ci że przez ten czas było ok, mam wrażenie że do momentu aktualizacji na 8.1.1 ale może to tylko przypadek

Opublikowano

Powiem że myślałem że już mam z głowy to(było kilka parę razy) ale właśnie po aktualizacji 8.1.10 się nasiliło i jeszcze traci zasięg w trakcie rozmowy i nie rozłącza i szkacze zasięg na obu kartach.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...