Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że to moja pierwsza aktywność na tej stronie,chciałem wszystkich serdecznie powitać :).

Poważnie rozważam zakup mi5s.Moim głównym kryterium,według którego wybieram telefon to jakość dźwięku na słuchawkach.Z tego co mi wiadomo,mi5s zostało wyposażone,tak jak i htc 10,mi5 oraz google pixel w kodeki muzyczne qualcomma tzw."aqstic".Natomiast w recenzjach dotyczących powyższych telefonów większość chwali pod tym względem htc 10 i mi5,natomiast nt.pixela opinie są różne.Wniosek z tego taki że kodeki kodekami,ale widocznie te urządzenia różnią się budową sekcji audio.Stąd moje pytanie do posiadaczy mi5s.Jak oceniacie jakość dźwięku płynącego z wyjścia słuchawkowego?Macie możliwość porównania tego dźwięku z dowolnym innym smartfonem?

Pozdrawiam

Opublikowano

Też jestem ciekaw bo lubię słuchać dużo muzyki na słuchawkach.

Swoją drogą, to SoC może jak najbardziej wspierać takie rozwiązania ale czy jest to wykorzystywane przez system to już nie mi stwierdzać. Mam Mi4 i jeśli chodzi o dźwięk to ustawienia są bardzo rozbudowane, co mnie niezmiernie ucieszyło. Zamierzam zamówić Mi5S ale porównanie to mogę dać jedynie co do Lumii 950 lub Galaxy S6 - jak się uda.

A możesz podesłać więcej info na temat tego wsparcia qualcomma? Bo samo aqstic nic nie mówi ;) 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...