CR2032 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Cześć, na moim RN2 używam od jakiegoś czasu ROMu w wersji Global. Dziś wyskoczyła mi aktualizacja systemu do 8.0.3.0, więc postanowiłem jej dokonać. Jednak nowy system nadpisał mi TWRP obrazem mirecovery. Chciałem wgrać je na nowo za pomocą fastboota, teoretycznie proces przechodzi dobrze, bez błędów, jednak przy próbie wejścia w recovery uruchamia się to oryginalne. Jakieś sugestie? Edytowane 18 Października 2016 przez CR2032
Helio Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 O ile wszystko wgrałeś prawidłowo to po zainstalowaniu nie dopuść do uruchomienia systemu w telefonie, postaraj się wejść od razu do TWRP
CR2032 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Teraz to już nawet w bootloadera nie chce wejść, ani przez kombinację VOL- i POWER, ani przez adb.... Przy kombinacji włącza się recovery, przy adb po prostu restartuje telefon OK, ale temat myślę że można zamknąć, udało mi się wgrać upragnione recovery poprzez sp_tool Edytowane 18 Października 2016 przez CR2032
Tygrys Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Podziel się jak to zrobiłeś. Właśnie mam podobny problem po aktualizacji. Wchodzi do mi recovery i kicha.
CR2032 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Musisz użyć SP Flash Toola, tylko zrób sobie backupa partycji na której są informacje odnośnie numerów IMEI i MAC, bo stracisz to, tak jak ja... Ja zrobiłem downgrade do Globala 7.5, z tym że plik recovery.img z tego ROMU zamieniłem na obraz TWRP, flash i poszło gładko, potem już z TWRP update z pliku ZIP do 8.0.1.0 I nie ruszam się z tego ROMu póki co, bo coś spartolili...
Tygrys Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać powiem szczerze. Zrobiłem aktualizacje, weszło ładnie do twrp a teraz mam mi recovery. Nie mam nawet jak przywrócić starej wersji bo nie ma TWRP. Możesz bardziej łopatologicznie podpowiedzieć. Nie jestem mega obeznany w temacie. Obecna wersja systemu: MIUI Global 8.0 Stabilna ; 8.0.3.0 Bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś z was pomoże jak odzyskać roota, twrp itd... Edytowane 19 Października 2016 przez Tygrys
CR2032 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) http://xiaomitips.com/guide/reinstall-miui-redmi-note-2-flash-tool/ postępujesz według tego, potem dogrywasz TWRP przez flashboot, potem wgrywasz jakiś tam wybrany ROM Ale sobie spisz adres MAC bluetootha i fifirifi, żeby wiedzieć co później wpisać przy odzysikwianiu Chyba że jest jakaś metoda na backup bez custom recovery o której nie wiem... Edytowane 19 Października 2016 przez CR2032
Tygrys Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Dzięki. Siądę do tego wieczorem. Boli mnie tylko że muszę wszystko od nowa instalować. Naciapciane z RN2 ; Miui 8
focusik09 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Jak już panowie wzięliście się za flashtoola to czasem nie używacie opcji format. Tak tylko uprzedzam
Tygrys Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Próbuje jak w tym tutorialu ale nie wykrywa mi telefonu w ogóle. Jakieś sugestie panowie? Poprawka - poszło. Teraz czekam co z tego wyjdzie na koniec. TWRP wgrane - przywracam stary system. Nie mam czasu teraz żeby od nowa wszystko wgrywać. Dziękuje panowie - czego się nauczyłem to moje Edytowane 19 Października 2016 przez Tygrys
Rekomendowane odpowiedzi