Skocz do zawartości

Aplikacja do blokowania aplikacji/folderów/galerii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam takiej aplikacji, działającej na zasadzie wbudowanej ochrony prywatnych plików w miui tylko w standardowej wbudowanej aplikacji nie ma możliwości wpisywania hasła w postaci cyfr tylko wzoru co mi nie za bardzo odpowiada.

Miałem m.innymi aplikacje takie jak:

aplication protect

blokada aplikacji

wszystko ok, gdyby nie to , że aby "obejść" wpisywanie hasła do np. galerii wystarczy ubić aplikację z procesu - co w moim przypadku oznacza przytrzymanie klawisza "menu" ;d

Najbliżej ideału jest funkcja wbudowana w antywirusie - AVG

Gdzie po zabiciu procesu, proces od razu się aktywuje na nowo i nie ma dostępu do plików.... jednak po kilku - 5-6 ubijaniu procesów aplikacja wyłączy się na dobre i tym samym mamy dostęp do wszystkiego bez podawania hasła.

Jedynie w przypadku standardowej ochrony -po zbiciu procesu nie ma możliwości dostania się do plików , bez podania hasła - zbicie procesu wyłączy aplikację i pole z hasłem - jednak jak wspomniałem szukam takowej tylko z możliwością wpisania hasła w postaci znaków a nie wzoru.

Zna ktoś taką aplikację, którą nie można w tak łatwy sposób obejść jak te wymienione wyżej ?

Opublikowano

Ok znalazłem i zainstalowałem , restart i pokazuje mi się coś takiego:

c3e95861f4.png

Pasek ładowania dojdzie do 100% i aplikacja się wyłączy

Opublikowano

Podałem Ci z pamięci, bo wiem, że jakiś moduł pozawala na coś czego szukasz, ale chyba m to jednak nie xprivacy. Jak znowu na niego trafię to podam dokładny link, a tymczasem musisz się chyba zadowolić czymś z play store, poczekajmy jeszcze na opinie innych.

Opublikowano

Ok spoko, poszukam też więcej tego typu aplikacji jak będę miał więcej czasu i jak coś znajdę to dam znać w tym temacie , może komuś innemu się to przyda.

W sumie rozwiązaniem by było gdyby zrobić z jednej z wymienionych aplikacji na aplikację systemową, przez co ubicie procesu by nic nie dało albo aplikacja sama by się uruchamiała ponownie i to powinno być wykonalne może ktoś wie jak ?

Bo puki co śmieszna jest blokada telefonu , gdzie wystarczy wyłączyć dany program w procesie i po blokadzie;d

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...