Fugeo Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Witam Kupiłem telefon w fostertechnologies.pl i jak wiadomo na zablokowany bootloader. Po połączeniu się z internetem wyskakuje mi informacja o nowej wersji oprogramowania. Czy aby ją zainstalować muszę mieć odblokowany bootloader? Czy instalacja przebiega automatycznie? Moja aktualna wersja MIUI to 8 Global 6.8.18 | Beta
tpawel Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 A może byś tak chociaż powiedzial co to za telefon? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Fugeo Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Pod moim nickiem jest informacja, ale telefon to Xiaomi Redmi 3S (3/32GB).
zielonyBB Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 W Tapatalk nie widać co tam masz w podpisie. Co do komunikatu. Normalna rzecz. Masz global dev, jest OTA. To ROM fabryczny więc bootloader'a nie trzeba odblokowywać. Chyba że chcesz przejść na MIUI PL, wtedy musisz.Wysłane z MI5 1
Fugeo Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Bo nie korzystam póki co z Tapatalk'a. Czyli mogę je spokojnie instalować bez żadnych obaw, że coś nie będzie działało? Cały proces przebiega automatycznie? Ile mniej więcej zajmuje czasu?
zielonyBB Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Możesz, akurat ta wersja jest ok w przeciwieństwie do poprzedniej. Nie wiem ile potrwa przez OTA. Instalowalem dzisiaj na 3S kolegi pełny ROM z zip'a i trwało to ze 20 minut.Wysłane z MI5
Fugeo Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Pierwszy raz będę coś takiego robił dlatego zadaję tyle pytań. Wystarczy kliknąć aktualizuj i tyle? Nie trzeba podłączać telefonu do komputera czy coś w tym stylu? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Żarty sobie robisz, czy co? 1
Rekomendowane odpowiedzi