bluur Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Dzisiaj zadzwonił do mnie rano kurier że będe miał do zapłaty 28zł. Zapłaciłem za redmi note 3 pro 550zł razem z DHL'em (48zł). Co jest nie tak? Mam się odwołać może do Goldwaya o zwrot za tą opłatę celną?
r0bertt Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 13 minut temu, bluur napisał: Dzisiaj zadzwonił do mnie rano kurier że będe miał do zapłaty 28zł. Zapłaciłem za redmi note 3 pro 550zł razem z DHL'em (48zł). Co jest nie tak? Mam się odwołać może do Goldwaya o zwrot za tą opłatę celną? A miałes ubezpieczenie od Vat? skoro brałeś DHL to chyba nie, więc na jakies podstawie chcesz się odwoływać? ciesz się że tylko 28 zł do zapłaty
bluur Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) 3 minuty temu, r0bertt napisał: A miałes ubezpieczenie od Vat? skoro brałeś DHL to chyba nie, więc na jakies podstawie chcesz się odwoływać? ciesz się że tylko 28 zł do zapłaty Wziąłem DHL bo czytałem że to najlepsza szansa na uniknięcie opłaty celnej Btw jak kogoś to interesuje zamówienie z 7 października (weekend), przesyłka wysłana 11 października, 12 już u mnie w Polsce Edytowane 12 Października 2016 przez bluur
wojtekmarchewka Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 9 minut temu, bluur napisał: Wziąłem DHL bo czytałem że to najlepsza szansa na uniknięcie opłaty celnej Btw jak kogoś to interesuje zamówienie z 7 października (weekend), przesyłka wysłana 11 października, 12 już u mnie w Polsce Od Goldway-a najpewniejsza wysyłka na ominięcie Vat-u to "seller's shipping method" a nie DHL, i lepiej teraz nic nie rób, ciesz że to "tylko" 28 zł, bo jakby Ci telefon utknął w ich urzędzie celnym i kazał dostarczyć skan z zakupu to zapłaciłbyś ponad 100 zł Vat-u
Drakoon34 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Nie ma co płakać, to nie cło, a VAT. Zapłacisz i po problemie. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Rekomendowane odpowiedzi