Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zadzwonił do mnie rano kurier że będe miał do zapłaty 28zł. Zapłaciłem za redmi note 3 pro 550zł razem z DHL'em (48zł). Co jest nie tak? Mam się odwołać może do Goldwaya o zwrot za tą opłatę celną?

Opublikowano
13 minut temu, bluur napisał:

Dzisiaj zadzwonił do mnie rano kurier że będe miał do zapłaty 28zł. Zapłaciłem za redmi note 3 pro 550zł razem z DHL'em (48zł). Co jest nie tak? Mam się odwołać może do Goldwaya o zwrot za tą opłatę celną?

A miałes ubezpieczenie od Vat? skoro brałeś DHL to chyba nie, więc na jakies podstawie chcesz się odwoływać? ciesz się że tylko 28 zł do zapłaty :-D

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, r0bertt napisał:

A miałes ubezpieczenie od Vat? skoro brałeś DHL to chyba nie, więc na jakies podstawie chcesz się odwoływać? ciesz się że tylko 28 zł do zapłaty :-D

Wziąłem DHL bo czytałem że to najlepsza szansa na uniknięcie opłaty celnej :(

Btw jak kogoś to interesuje zamówienie z 7 października (weekend), przesyłka wysłana 11 października, 12 już u mnie w Polsce :o

Edytowane przez bluur
Opublikowano
9 minut temu, bluur napisał:

Wziąłem DHL bo czytałem że to najlepsza szansa na uniknięcie opłaty celnej :(

Btw jak kogoś to interesuje zamówienie z 7 października (weekend), przesyłka wysłana 11 października, 12 już u mnie w Polsce :o

Od Goldway-a najpewniejsza wysyłka na ominięcie Vat-u to "seller's shipping method" a nie DHL, i lepiej teraz nic nie rób,  ciesz że to "tylko" 28 zł, bo jakby Ci telefon utknął w ich urzędzie celnym i kazał dostarczyć skan z zakupu to zapłaciłbyś ponad 100 zł Vat-u

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...