franiuuu Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Witajcie! Zakupiłem ostatnio telefon w sklepie sklepxiaomi.pl. Płatności dokonałem 30 września br. niestety do teraz nie otrzymałem żadnego maila z potwierdzeniem nadania przesyłki (mimo, że zagwarantowana jest do 72h od momentu otrzymania zamówienia). Próby kontaktu telefonicznego jak i mailowego nie przynoszą skutku (telefon wyłączony, na maile nie odpisują). Co radzicie zrobić w tej sytuacji? Dobijać się dalej do gościa czy iść na policję z podejrzeniem oszustwa? Znalazł się ktoś w takiej sytuacji?
wojtekmarchewka Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) @franiuuu Tak już ktoś tak miał Większość z tego tematu Edytowane 9 Października 2016 przez wojtekmarchewka
franiuuu Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 @wojtekmarchewka Tylko że w tym temacie, który podałeś nie widzę nic o sklepxiaomi.pl. Raczej wszystko odnosi się do xiaomi.com.pl, którego się wystrzegam
kamar007 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Jak dokonałeś transakcji? Karta, przelew czy przez jakiś serwis typu payu lub PayPal?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
franiuuu Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 @kamar007 Przelewy24, a co?
Rekomendowane odpowiedzi