CrisR Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam, próbował ktoś z forumowiczów transmisji np. zdjęć bądź filmów po WI-Fi z telefonu do telewizora? Nie wiem czy coś źle robię, bo mimo połączenia tv(LG 42LM640S) przez WI-Fi direct lub WI-Fi display nie mam możliwości przesłania plików jak i możliwości wyświetlenia pulpitu telefonu na TV. Próbowałem kilku programów z google play i niestety nie działa, na Huawei G615 mam w romie dlna manager którego w MI2S niestety nie ma. Może ktoś z użytkowników poradził sobie z podobnym problemem? Będę wdzięczny za pomoc.-- 20 sty 2014, o 17:47 --Przesył multimediów na tv działa z BubbleUPnP.apk i Huawei-DLNA.apk. Teraz do pełni szczęścia pozostało wykombinowanie jak uruchomić WI-FI display, fajne by było pogrywanie w zen pinball na dużym ekranie
Ari93 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 a w jakiej rozdzielczosci przesylany jest obraz po tym dlna? i ciekawe w jakiej bedzie przez wifi... fajnie by bylo jak by sie dalo w 1080p filmy ogladac na tv
CrisR Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 na szybkiego pościłem trailer wiedźmin 3 w 720p i działa bez problemowo, bardzo dobra jakość. Jutro zobaczę czy daje rade z filmami w 1080p i czy rzeczywiście wyświetla na tv w 1080p
Ari93 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 mozesz nagrac i puscic filmik z kamery tak na szaybko ;p w nokiach serii N ekran byl 320x240 ale wbudowane aplikacje np galeria, odtwarzacz wideo po tv out puszczane byly w 640x480 dlatego jestem ciekawy jak to na androidzie wyglada z ekranem 720p, czy tez rozdzielczosc zwieksza czy kopiuje tylko
CrisR Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 bezpośrednie połączenie przez WI-FI direct pomiędzy MI2S i TV LG. Teraz tylko czekam na podpowiedź jak prawidłowo podłączyć przez WI-Fi display, TV niby łączy się z smarfonem ale nie wiem co dalej z tym fantem zrobić, czy potrzebna jest dodatkowa aplikacja na telefonie? -- 21 sty 2014, o 01:37 -- Jutro, dzisiaj już jest trochę za późno -- 21 sty 2014, o 16:25 --sprawdziłem czy da rade z płynnym odtwarzaniem w 1080p po WI-Fi i napiszę, że działa bez problemowo. O dziwo video nagrane kamerką telefonu ma rozdzielczość 1920x1088, no chyba, że TV niepoprawnie pokazuje wartości w pionie i stąd te 1088 px.
jordan87 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 DLNA to udostępnianie zdalne pliku a nie obrazu jako takiego wiec tv zawsze powinien dostawać w jakości oryginalnej. Ja podłączałem mojego MI2S z TV LG przy użyciu Wifi direct i opóźnienie obrazu z telefonu do TV niestety było kilkusekundowe wiec nie ma mowy o dynamicznym graniu na TV. :/ W razie czego mogę dokładnie sprawdzić co robię u siebie aby uruchomić WiDi czy tez wifi direct. Żadnej zewnętrznej aplikacji nie potrzebowałem.
CrisR Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kolego jordan87 napisz proszę jak łączysz się z TV po WiDi, próbowałem kilkukrotnie i niestety w moim przypadku nie zadziałało
AmyS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Istnieje możliwość połączenia MI-2S z TV Samsung po Wi-Fi Telewizor podłączony jest na kablu do routera, a fon łączy się z routerem po Wi-Fi. Na razie oprócz jakichś aplikacji jak AllShare lub Samsung Link nie widziałem. A one tylko mogą być zainstalowane na smartfonach marki Samsung.
CrisR Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Osobiście nie próbowałem połączenia za pośrednictwem routera ale myślę, że nie powinno być problemów. Złap z google play BubbleUPnP.apk, ja używam ten programik przy bezpośrednim połączeniu z TV LG
jordan87 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jak to wygląda u mnie: TV i Mi2S podłączone do domowej sieci po wifi. W telefonie w "Sieci zwykłe i bezprzewodowe">Więcej>Wyświetlacz bezprzewodowy>Włączam funkcję W TV w opcjach>sieć> mam funkcję "Miracast/Intel WiDi" którą włączam i w tym momencie w TV powinien mi wykryć telefon jako urządzenie z możliwością nadawania obrazu, wybieram je i na telefonie potwierdzam. Voila Istnieje możliwość połączenia MI-2S z TV Samsung po Wi-Fi Telewizor podłączony jest na kablu do routera, a fon łączy się z routerem po Wi-Fi. Na razie oprócz jakichś aplikacji jak AllShare lub Samsung Link nie widziałem. A one tylko mogą być zainstalowane na smartfonach marki Samsung. AllShare to nic innego jak zwykłe DLNA pod inna nazwą samsunga. Jest przynajmniej kilka aplikacji które powinny działać.
AmyS Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Rzeczywiście, BubbleUPnP elegancko działa. Ale to jeszcze nie jest to, co chciałbym uzyskać. Najbardziej interesowałoby mnie, aby na TV było wyświetlane co się dzieje na telefonie, np. jakaś gra. Da się tak
CrisR Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2014 Próbowałem po raz 10 połączenia przez WiDi i niestety fiasko. w Mi2S włączone mam WiFi display i w tym samym czasie w TV wchodzę w opcję WiFi display share / WiDi i tam znajduje smartphona, z TV wybieram połącz z tel. i na telefonie wyskakuje komunikat czy chcę połączyć z LG 42LM640S i wybieram opcję OK, po chwili mam połączony tel. z TV. Zastanawia mnie czemu MI2 widzi TV tylko w zakładce WiFi direct, a nie jest widoczny w WiFi display, być może mój TV (seria 2012) nie obsługuje urządzeń nie zgodnych z specyfikacją intela oraz nie posiada miracast? Sorry za trochę chaotyczny opis Później wgram nowszy firmware i zobaczę czy będzie jakakolwiek zmiana.
jordan87 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Spróbuj aktualizacji w TV Ja mam nowszy model LG LA620S Wifi direct to nic innego jak połączenie bez użycia routera zewnętrznego dlatego tam widzisz TV. Rzeczywiście, BubbleUPnP elegancko działa. Ale to jeszcze nie jest to, co chciałbym uzyskać. Najbardziej interesowałoby mnie, aby na TV było wyświetlane co się dzieje na telefonie, np. jakaś gra. Da się tak Jeśli twój telewizor obsługuje Miracast lub WiDi to możesz się podłączyć bezprzewodowo. Jeśli nie to zostaje ci kabel HDMI MHL z końcówką USB.
AmyS Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jeśli twój telewizor obsługuje Miracast lub WiDi to możesz się podłączyć bezprzewodowo. Jeśli nie to zostaje ci kabel HDMI MHL z końcówką USB. Mój TV to Samsung UE32F5300. Cały czas wydawało mi się, że jest taka możliwość, ale potrzebny jest do tego modem Wi-Fi do TV.
jordan87 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Po lanie tez na pewno działa.( wcześniej się mało precyzyjnie wypowiedzialem, chodziło mi że telefon ma być po wifi podłączony)
AmyS Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 No tak jak pisałem wcześniej. TV podłączony do sieci po kablu do routera, a telefon do tej samej sieci przez Wi-Fi. Aktualnie nie wiem jak zrobić, żeby ekran telefonu pojawił się w telewizorze. Czy jest jakaś aplikacja do tego, czy nie jest wymagana Same wyświetlanie zdjęć i filmów oraz odtwarzanie muzyki na TV mnie nie satysfakcjonuje. Chociaż @CrisR mi strasznie pomógł, ponieważ nie wiedziałem jakiej apki użyć Jedynie co mi się udało zrobić to sterowanie telewizorem za pomocą telefonu. Pomogła mi w tym aplikacja Smart TV Remote
jordan87 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 W telefonie nic dodatkowo nie potzrebujesz, ale TV musi mieć dla tych funkcji wsparcie.
AmyS Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 No dobrze, to wie ktoś jak włączyć to w telewizorze Wczoraj nie znalazłem takie opcji. Sieć Wi-Fi Direct w TV jest nieaktywna, pewnie dlatego, że nie mam modemu Wi-Fi. Myślałem również o opcji w ustawieniach telefonu - Wyświetlacz bezprzewodowy. Jednak w momencie naciśnięcia przycisku Szukanie urządzeń telefon nic nie znajduje.
jordan87 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie widzę w specyfikacji F5300 aby miał jakąś z funkcji wspierającą zdalny ekran.
Rekomendowane odpowiedzi