Kacpiracpi Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Witam, Zamierzam kupić Black Xiaomi Mi5 4/128 w Chinach przez ibuygou, stąd też mam kilka pytań. 1. Jaka wersja ROM jest domyślna? Czy muszę do nich pisać żeby wgrali Globala? 2. Czy dodanie do koszyka ubezpieczenia "Import Duty" wystarczy aby ominąć dodatkowe koszty czy jednak trzeba pisać maila? Poza tym, czy macie jeszcze jakieś rady odnośnie kupowania na ibougou Z góry dzięki !
wojtekmarchewka Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) @Kacpiracpi 1 Będzie wgrany Global ( nie trzeba nic pisać ) 2 "Import Duty" nie oznacza ominięcie Vat-u , jest to ubezpieczenie "w razie" opłaty Vat, zaznaczasz to i nic już nie musisz pisać. Ale Vat możesz mieć naliczony i gdy wybierzesz te opcje ona uprawnia Cię do zwrotu tych kosztów podatku od sklepu IBG, jak im napiszesz oraz pokażesz dokumenty z tejże opłaty A teraz coś od siebie, we wrześniu robiłem trzy razy u nich zakupy raz wykupiłem ubezpieczenie, ani razu nie miałem naliczony Vat. Więc jak widzisz jest to loteria, po za tym na każdej przesyłce o wartości ok 500$ pisali że to jest słuchawka bluetooth o wartości 20$ i prawdopodobnie od tej kwoty miałbym naliczony podatek czyli ok 70 zł, także uznałem że nie ma sensu wykupywać ubezpieczenia za 25$( ok 100zł) gdyż nawet gdy mi przyjdzie zapłacić Vat to będzie mniej niż wspomniane ubezpieczenie. Jak na razie ryzykuje i mi się udaje, niedługo zamawiam ponownie telefony dla znajomych i biorę bez ubezpieczenia, a Ty zrób jak tobie wygodnie Edytowane 4 Października 2016 przez wojtekmarchewka 1
Kacpiracpi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Opublikowano 5 Października 2016 @wojtekmarchewka Dzięki za info! W takim razie czas zamówić swojego pierwszego Xiaomi
IMSth Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Pozwolę się podpiąć pod temat, bo też zastawiam się nad kupnem. Chodzi mi o Global ROMa. Czy ten, który teraz jest dostarczany, wymaga sflashowania zgodnie z instrukcją jak na chiński ROM, czy telefon będzie w pełni gotowy do użytkowania oraz z działającymi aktualizacjami? Czy można odblokować telefon posiadając global ROM? Edytowane 6 Października 2016 przez IMSth Dopisanie pytania
Rekomendowane odpowiedzi