krzysiofish Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Czołem Panowie.Czytam od 3 tygodni forum i w nijaki sposób się połapać nie mogę co dalej mogę robić z telefonem.Poprzednio miałem Redmi 2 i było łatwiej.Zdaję sobie sprawę że trochę winy jest w Xiaomi które zablokowało bootloader.Z drugiej strony wstyd mi że nie ogarniam tego co piszecie/pomagacie w różnych wątkach.Mam teraz taką konfigurację : Pytanie moje polega na tym co mogę teraz zrobić ?Co zainstalować?Jakim sposobem?
Diabl0pl Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Jeśli nie odblokowywałeś bootloadera, to Global Stable albo Global Dev przez Miflash możesz zrobić. Jeżeli odblokowywałeś bootloader, to też możesz wgrać to o czym pisałem wcześniej, lub zainstalować TWRP, zrobić roota i wgrać nieoficjalne softy takie jak MIUIPolska. Edytowane 2 Października 2016 przez Diabl0pl
krzysiofish Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Z bootloaderem mam kłopot bo jakby komputer się "nie widzi się" z fastbootem.Mam za to wgrany w telefonie TWRP w wersji 3.0.2-2
Diabl0pl Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Spojrzalem na zdjęcie i teraz jak mówisz, że masz wgrane TWRP, to znaczy, że bootloader masz odblokowany, inaczej nie mógłbyś mieć tego wgranego.
krzysiofish Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 OK.Czyli co wgrywać MIUI polska czy cuś innego?I z jakiej pozycji?Tzn ROM na telefon i instalka z TWRP?
Diabl0pl Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Tak, MIUIPolska wgrywa się właśnie tak, że przerzuca się paczkę na telefon i wgrywa przez TWRP. Może jeszcze ktoś lepiej obeznany w temacie się wypowie, ale biorąc pod uwagę fakt, że już masz wgrane "xiaomi.eu", to ja nie widzę przeciwwskazań. Ważne, żeby wybrać rom dla właściwego modelu telefonu (Czyli dla Note 3 Pro, nie dla zwyklego Note 3 w tym wypadku, bo z tego co czytałem na forum, większość problemów z systemem bierze się z wgrania systemu dla niewłaściwego telefonu. ;p).
krzysiofish Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Dzięki Diabl0pl za zainteresowanie i poczekam jeszcze może inni RN3Prowcy się wypowiedzą żeby nie uwalić fona lub nie stracić odblokowanego bootloadera.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi