Skocz do zawartości

Jaki ROM do RN3Pro Global czy MIUI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem Panowie.Czytam od 3 tygodni forum i w nijaki sposób się połapać nie mogę co dalej mogę robić z telefonem.Poprzednio miałem Redmi 2 i było łatwiej.Zdaję sobie sprawę że trochę winy jest w Xiaomi które zablokowało bootloader.Z drugiej strony wstyd mi że nie ogarniam tego co piszecie/pomagacie w różnych wątkach.Mam teraz taką konfigurację : Pytanie moje polega na tym co mogę teraz zrobić ?Co zainstalować?Jakim sposobem?

Screenshot_2016-10-02-11-13-39-866_com.android.settings.png

Opublikowano (edytowane)

Jeśli nie odblokowywałeś bootloadera, to Global Stable albo Global Dev przez Miflash możesz zrobić. Jeżeli odblokowywałeś bootloader, to też możesz wgrać to o czym pisałem wcześniej, lub zainstalować TWRP, zrobić roota i wgrać nieoficjalne softy takie jak MIUIPolska.

Edytowane przez Diabl0pl
Opublikowano

Tak, MIUIPolska wgrywa się właśnie tak, że przerzuca się paczkę na telefon i wgrywa przez TWRP. Może jeszcze ktoś lepiej obeznany w temacie się wypowie, ale biorąc pod uwagę fakt, że już masz wgrane "xiaomi.eu", to ja nie widzę przeciwwskazań. Ważne, żeby wybrać rom dla właściwego modelu telefonu (Czyli dla Note 3 Pro, nie dla zwyklego Note 3 w tym wypadku, bo z tego co czytałem na forum, większość problemów z systemem bierze się z wgrania systemu dla niewłaściwego telefonu. ;p).

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...