Finn Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Cześć, Nawet trochę się ciesze, że RN3P to zabawka, przy której trzeba po 10 razy robić reinstalacje systemu, ale zaczyna mnie to już odrobinę denerwować. Otóż szukam wersji miui, która ma dwie najważniejsze dla mnie rzeczy - duży SOT 7-8h + dobre jakościowo zdjęcia. Najlepszy wynik baterii miałem na 6.8.18 - 6,5h SOT przy 4 dniach działania telefonu, niestety jakość fotek była strasznie mizerna. Pokusiłem się na andka 6.0 (wersja 6.9.22) z nadzieją na poprawę zdjęć i owszem, fotki są lepszej jakości, ale bateria dupna. 5h SOT przy 2dniach pracy. Jakie macie propozycje? Stable 8.0.1, czy może jakaś wersja na miui 7 gdzie jakość zdjęć była znośna? Może jakieś dodatkowe triki, w stylu disable services? Przy wersji 6.8.18 bawiłem się trochę w ustawieniach i powyłączałem wszystko z autostartu oraz poblokowałem aplikacje w tle takie jak chmura i inne nieużywane przeze mnie procesy. Najlepiej byłoby gdyby ktoś osiągający SOT 10h przy 2 dniach pracy telefonu napisał krok po kroku, jak ustawił telefon zaraz po pierwszym uruchomieniu, to by pewnie pomogło wielu użytkownikom. Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Morvi Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Zmień telefon, bo masz za duży ekran i za słaby aparat. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Drakoon34 Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Wymagania to z kosmosu masz.
Finn Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Dzięki panowie za bardzo pomocne komentarze, a teraz poczekam na kogoś kto ma coś sensownego do napisania.
Morvi Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Postaraj się zrozumieć... 10h SOT zdarza się raz na jakiś czas, przy żadnym sofcie i ustawieniach zarządzania energią Twoje wymagania nie zostaną spełnione. Są to "strzały" raz na kilkanaście, kilkadziesiąt cykli ładowania. Zauważ, że Twój SOT jest do wydłużenia x2, trochę niewykonalne. Jakoś zdjęć jest przeciętna jak na telefon i lepsza nie będzie. Chcesz mieć dobre foty? Kup aparat fotograficzny, telefon jest do robienia okazjonalnych zdjęć, nie chodzi się z nim na safari. Oczywiście możesz wgrać alternatywny aparat, ale nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi jaki dokładnie ma być, ile osób tyle opinii. Reasumując, proponuję pokombinować kilka tygodni z ustawieniem zarządzania energią, oraz potestować różne apki aparatu. Tym sposobem za kilka tygodni 10h SOT dla Twojego telefonu to będzie pestka, a Nikon przy Twoim aparacie w telefonie to będzie marniutki kompakt. Życzę wytrwałości i powodzenia. Dziękuję za uwagę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
Rekomendowane odpowiedzi