Skocz do zawartości

[Poradnik] Oryginalność Xiaomi Mi Band 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znalazlem w internecie cos ciekawego. mysle ze warto przypiac. dostalem oczywiscie zgode na skopiowanie.

Na początku tego roku podczas premiery Xiaomi Mi Band 2 pojawiły się również fałszywe egzemplarze. Nie jest to zaskoczeniem ponieważ taka sytuacja u innych producentów również występuje. Po jakimś czasie znaleziono dokładne różnice między oryginalnymi a podrabianymi bransoletkami. Poradnik jest skierowany w stronę użytkowników opaski oraz potencjalnych klientów. Poniżej znajduje się lista elementów na które warto zwrócić uwagę.

• Opakowanie powinno być małe, szczelnie zamknięte i trudne w otwarciu o wymiarach: 9,6 x 9,6 x 3,0 cm
  • Logo na opakowaniu z przodu na dole powinno być wygrawerowane w kolorze ciemno brązowym
  • Instrukcja powinna zawierać na pierwszej stronie u góry logo Xiaomi w kolorze pomarańczowym
  • Opakowanie z tyłu powinno zawierać informację o zaprojektowaniu opaski przez Xiaomi oraz rozmieszczenie poszczególnych informacji w odpowiednich miejscach np. kody kreskowe z prawej strony
  • Poprawna synchronizacja Mi Band 2 z aplikacją MiFit
  • Numer CMIIT ID wygrawerowany na wewnętrznej stronie opaski powinien być identyczny jak na kartoniku z tyłu
  • Logo Xiaomi w kolorze czarnym powinno znajdować się tuż pod pulsometrem od strony ładowania baterii

https://www.chinaphone.pl/?p=981

Autor: Zibski

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Edytowane przez Gość
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

MiBand2 przychodzi też/obecnie w białym opakowaniu, charakterystycznym dla produktów Xiaomi, z nadrukowaną opaską na wierzchu i dwoma szarymi znaczkami "Mi" po bokach. Reszta bez zmian.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...