Befisolog Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam wszystkich użytkowników. Mam pewien problem. Otóż podczas zamawiania Mi2S, wybierając DHL zapomniałem zaznaczyć punktu o ubezpieczeniu w razie zaginięcia paczki. Czy to oznacza, że jeśli paczka gdzieś zaginie to stracę pieniądze i nie będę mógł już ich odzyskać?
grizzly Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam wszystkich użytkowników. Mam pewien problem. Otóż podczas zamawiania Mi2S, wybierając DHL zapomniałem zaznaczyć punktu o ubezpieczeniu w razie zaginięcia paczki. Czy to oznacza, że jeśli paczka gdzieś zaginie to stracę pieniądze i nie będę mógł już ich odzyskać? Ciekawe co na to paypal.
pablitto83 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Szczerze to nawet nie pamiętam żeby taka opcja była.. Normalnie każda przesyłka jest ubezpieczona, tak jak poczta polska. Oczywiście do jakiejś wysokości. Podejrzewam, że jeśli byś zwiększyć kwotę ubezpieczenia to musiał byś dopłacić. Poza tym, kwestią odzyskania pieniędzy/telefonu musiał by się zająć nadawca. Więc się nie przejmuj. Pomijając to, zamawiałem wiele różnych rzeczy, również przez DHL, i nie pamiętam opcji dodatkowego ubezpieczenia,, No i jak przedmówca wspomniał, chroni cię też paypal, jeśli płaciłeś przez niego, lub jak płaciłeś kartą kredytową, większość z nich jest ubezpieczona . Nie martw się, czkaj na nr śledzenia, do ok. tygodnia powinieneś mieć paczkę.
marcoo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Była taka opcja , ja ją zaznaczyłem - płaciło się chyba dodatkowe 2$ ale nie wydaje mi się aby było ona potrzebna, jak dojedzie wadliwy (odpukać) sprzęt to od razu odsyłasz i ci go wymienią, albo odzyskujesz kasę przez PP (do 45 dni od zapłaty)
Rekomendowane odpowiedzi