Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkał się ktoś z niską jakością zdjęć wysyłanych z MI5 ?.

Sytuacja jest dość dziwna. Przede wszystkim zdjęcia od innych wyglądają zawsze o wiele lepiej. Moje nie ważne czy wysłane z galerii czy zrobione aparatem w aplikacji, to dość spora "pixeloza". Zarówno u mnie na telefonie, PC jak i u innych. Co ciekawe jak zapisze je na PC na dysk to wyglądają o wiele lepiej - są wtedy właśnie w takiej jakości jak powinny być. 

Opublikowano

Na pewno nie. Bo teraz odkryłem że zdjęcia z 1-2 dni wcześniej które nawet ja wysłałem maja juz taka jakość jak powinny mieć. Poza tym moje zdjęcia oglądane już przez przeglądarkę www na stronie messenger.com wyglądają juz normalnie. Jedyny problem jest na telefonie. Wyświetlają się fatalnie.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mi się wydaje, że to normalne. Messenger kompresuje dane przy robieniu zdjęcia za jego pomocą. Jeśli zrobisz foto aparatem z telefonu i następnie wyślesz powinno być lepiej.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Messenger jest średnią aplikacją do przesyłania zdjęć. Przetestuj to na choćby nawet na zrzutach ekranu. Zobacz ile się różni wysłany screen od tego co widzisz na swoim ekranie. Na mi4c różnica jest ogromna.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...