Skocz do zawartości
  • 0

Wybór telefonu Xiaomi

Pytanie

Opublikowano

Cześć, zdecydowałem się za zakup telefonu Xiaomi bo słyszałem o nich bardzo dobre opinie, jednak że nie znam się aż tak bardzo potrzebowałbym pomocy jaki model wybrać:

Myślałem nad Redmi 3s (3/32), ale wiem że inne też mogą być warte uwagi.

Chciałbym dać do 700 zł

I prosiłbym też o polecenie jakiegoś źródła gdzie mogę kupić, zależałoby mi by mieć gwarancję.

Dziękuje za pomoc :)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@mikodopolis

Jak zależy Ci na gwarancji w PL to może x-kom (oficjalny dystrybutor), jak chcesz taniej to Goldi. Model Redmi 3s ma dobrą baterię, androida 6.0 i ogólnie wydajny w codziennym użytkowaniu. Ew. alternatywnie do 7 stówek to możesz wziąć Mi4c lub jakaś wersja Redmi Note jak potrzebujesz większy wyświetlacz ale na start 3s spoko wybór ;)

• 0
Opublikowano

Tak właśnie myślałem nad 3S, ale też słyszałem dobre opinie o mi4c (tylko nie ma slotu na kratę pamięci?) ewentualnie note 3 pro ktoś mi polecał, ale jako że nie miałem żadnego w ręce ciężko mi wybrać który były najlepszy w stosunku do tej ceny

• 0
Opublikowano

W stosunku do ceny każdy z nich wypada tak samo dobrze. Zależy czego potrzebujesz. Każdy z tych telefonów skierowany jest do innego profilu klienta.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, bergmen napisał:

W stosunku do ceny każdy z nich wypada tak samo dobrze. Zależy czego potrzebujesz. Każdy z tych telefonów skierowany jest do innego profilu klienta.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Kolega dobrze piszę, ogólnie co byś nie kupił to będziesz zadowolony - miałem różne chińskie marki, ale ostatecznie wróciłem do Xiaomi

• 0
Opublikowano

Dopiero dzisiaj udało mi się dorwać do neta żeby odpowiedzieć, trochę doczytałem w tym czasie też i chcę dokonać wyboru między 3s , note 3 pro, mi4c
Nie jestem bardzo zaawansowanym użytkownikiem, tzn raczej nie gram na telefonie, appki bardziej użytkowe używam, ewentualnie posiedzę w necie, pooglądam YT.

Czytałem oponie o sklepach w innym dziale tu na forum, i zastanawiam się czy warto wziąć paczkę za pobraniem z xiaomi.com.pl czy z technos-online.pl (xiaomi.com.pl mają niby ciut niższe ceny i mógłbym wziąc 3s 3/32 w cenie 2/16 z technos)

• 0
Opublikowano

Bardzo duży rozstrzał :D , każdy czymś się różni ma plusy i minusy. Nie chcę Ci podpowiadać co masz wybrać bo każdy model ma co innego do zaoferowania wizualnie jak i technicznie, na forum znajdziesz zwolenników  jak i przeciwników każdego z tych trzech modeli. Odpowiedz sobie na podstawowe pytanie, 5 cali czy 5.5 i wtedy zawęzisz grono poszukiwanych, dwa modele wymienione przez Ciebie mają 5 cali , ale za to wizualnie i technicznie wygrywa tylko jeden i jest nim MI4c. Jak by nie patrzeć jest to odłam flagowego modelu Mi4 , i gdybym wybierał miedzy tymi dwoma wziąłbym Mi4c, ale podałeś model 5.5 cala czyli Note 3 Pro. Jeżeli uważasz że tak duży telefon jest Ci potrzebny to w tej klasie cenowej nie masz już bardzo innego wyboru . Mam nadzieje że pomogłem :P 

• 0
Opublikowano
10 godzin temu, wojtekmarchewka napisał:

Jak by nie patrzeć jest to odłam flagowego modelu Mi4 , i gdybym wybierał miedzy tymi dwoma wziąłbym Mi4c, ale podałeś model 5.5 cala czyli Note 3 Pro. Jeżeli uważasz że tak duży telefon jest Ci potrzebny to w tej klasie cenowej nie masz już bardzo innego wyboru . Mam nadzieje że pomogłem :P 

Pomogłeś, postaram się zobaczyć gdzieś na żywo te telefony, jaka między nimi jest różnica, no i jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia to slot na kartę SD, czy w mi4c nie braknie mi pamięci w pewnym momencie?

• 0
Opublikowano

Według mnie nawet nie ma co się zastanawiać między Redmi Note 3 Pro a Redmi 3s. U Goldwaya różnica między nimi jest 50zł przy 2/16 i 90zł przy 3/32, a wydajnością Note miażdży 3s. Snap 650 jest zbudowany na Cortexach A72, które są dwukrotnie wydajniejsze od A53 w Snap 430, oraz obsługują wykonywanie kodu poza kolejnością. I to widać nie tylko w benchmarkach (75k vs 35k w Antutu, 1426 vs 625 w Geekbenchu), ale głównie w codziennym użytkowaniu, zwłaszcza że większość appek jest jednowątkowa. Więcej można poczytać tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_ARMv8-A_cores. Plus montowanie 720p w 5calowych ekranach jest według mnie głupotą, 400ppi powinno być normą, inaczej piksele są zbyt widoczne (szczególnie jak ktoś się bawi w VR).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...