Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich - jestem tu po raz pierwszy. Dotarł do mnie mój RR . Po małych bojach udało mi się zmienić rom 4.0 multi na 5.0 MIUIPolska - tu małą przeszkodą było recovery 3e - i tu Acid się mylisz nie tylko podróbki mają to recovery.. Ale to już historia. Teraz mam kłopot z przeniesieniem kontaktów z karty sim do RR. - nigdzie w romie nie widzę takiej opcji. Drugi ból to pomijanie zewnętrznej karty SD , wszystko idzie na wewnętrzną a jej jest tylko 800 MB.

Opublikowano

Tzn te 3e recovery było podróbkowe kiedy były podróbki MI-2. Wtedy to było oczywiste. Jednak Hongmi nie ma MiRecovery tylko właśnie 3e (jakieś domyślne dla platform MTK). Także w Hongmi to już nie obowiązuje. Co do pamięci to właśnie po raz kolejny wgrałem 5.0 MIUIPolska (po wipe) i normalnie zapisuje się na SD. Zrobiłem zdjęcie i poszło na /storage/sdcard0 czyli karta SD.

Menedżer plików w zakładce Kategorie podaje widok karty SD.

Opublikowano

A może to jest związane z tym , że rom jest wgrywany z kartą SD lub bez niej ? Ja wgrywałem z kartą , ale rom miałem na wewnętrznej pamięci i mam problemy. Ty jak wgrywasz rom z kartą czy bez? No i jeszcze najważniejsza sprawa jak poradzić sobie z tym przeniesieniem kontaktów?

Opublikowano

Sam się dziwię , ale pod latarnią najciemniej :) Nawigując po sofcie zapominałem o przycisku "menu" - może dlatego , że jest niepodświetlony? Dzięki za podpowiedź , ale już dawno do tego doszedłem. Problem z zapisywaniem na kartę też rozwiązałem. W sumie temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...