Skocz do zawartości

Nowy Mi5 - co zmieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem podpytać o kilka rad starszych specjalistów. 
Wczoraj dotarł do mnie telefon Mi5 zastanawiałem się od dłuższego czasu nad zakupem zauroczony tym telefonem. Dodam że jest to hm.. 4 zakup od MI :) (kamera, Mi4 dla siostry, mi note dla brata i sam wymieniłem teraz galaxy s4 na mi5)

Mam pewne wątpliwości co do romu. Z tego co wiem jest typowo Chiński oraz Global który mam ja i tu pojawia się pierwsze moje pytanie czy jest typowo polski rom? Tzn nie jakiś global (na którym jest tylko polski język a kraju nie odnajduje), tylko typowo polski rom. 

Może kilka szczegółów:

Wersja Androida: 6.0 MRA58K
Android security patch level: 2016-06-01
Wersja MIUI: MIUI Global 7.3.8.0(MAACNDB)(stabilna)

Tu pojawia się moje drugie pytanie czy nie ma czegoś nowszego? Przy próbie updatu nic nowszego nie odszukuje. 
Trochę boje się logować na bankowość elektroniczną bez poczucia że mam najnowszy rom. 

Sprawa trzecia ustawiłem wczoraj wykrywanie przez odciska palca - przy próbie zmiany tego telefon przycina sie i wywala błąd "Niestety, aplikacja Ustawienia została zatrzy..." - Czy nie jest to dziwne? 

Jeżeli ktoś zna lek na moje pytanie będę wdzięczny za wskazanie drogi do instalacji jakiegoś nowego romu najlepiej PL ewentualnie co mogę zrobić :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Bootloader odblokowany? Jesli nie to odblokuj, tylko wcześniej wgraj global dev bo nie pojdzie na stabilnej wersji a pozniej wgrasz xiaomi.eu (polski rom)

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź! Czy mamy gdzieś na forum tutorial? Do bootloadera widziałem i od tego raczej zacznę. Bardziej chodzi mi o wgranie global dev + wgranie polskiego romu.

Opublikowano

Rom global dev sciagasz z oficjalnej strony xiaomi wpiszesz google rom global dev download i Ci wyskoczy. Przerzucasz rom na pamięc telefonu i przez aplikacje Aktulizacje po przez nacisniecie na 3kropek zainstaluj aktulizacje z pliku zip. Zainstalujesz zrestartuje sie telefon. I później działasz wg. tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Opublikowano

Podłącze do tego wątku , mam odblokowany bootloader , i chce wgrac MiuiPolska , co robić ? Wg instrukcji za pomocą MiFlasha , bo czytałem że wrzuca się MiuiPolska do pamięci tel i za pomocą Aktualizacji (zainstalować z pliku .zip , pomoże ktoś?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Bootloader odblokowany? Jesli nie to odblokuj, tylko wcześniej wgraj global dev bo nie pojdzie na stabilnej wersji a pozniej wgrasz xiaomi.eu (polski rom)

Wysłane z mojego MI 5

Czekaj czekaj... Xiaomi.eu wrzucamy po tym jak mamy china a nie global

Wysłano z Mi5 Pro

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Serio... WSZYSTKO macie na forum podane w tutorialach...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...