Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W wielu poradnikach przewija się wykorzystywanie MiFlash, ewentualnie Updatera do wgrywania softu, a co z MiPCSuite? Czy posiadając telefon z Global ROM od Goldway mogę wprowadzić telefon w tryb Fastboot i wgrać oficjalne oprogramowanie typu "Global Stable" poprzez MiPCSuite, czy jest to niemożliwe? Wiem, że kiedyś tym sposobem udało mi się uratować mojego Mi2S, na którego nic innego nie chciało działać.

Opublikowano (edytowane)

Mhm, czyli jeżeli dobrze rozumuję, kupując wersję "International" (Lub inaczej "Special Edition"), będę mógł wgrać tylko Global?

Edytowane przez Diabl0pl
Opublikowano

od goldwaya romy international to najczesciej jakies syfmiui, nie global prawdziwy.

wiec po kupieniu od niego telefonu jezeli nie chcesz sie bawic w miui polska, odblokowabie bootloaderow i inna 'wyzsza szkole jazdy', bo jestes laikiem, to poleca po prostu odrazu po wypakowaniu telefony przez miflash wgrac oficjalnego globala.

potem masz wszystko z ota i telefon dziala jak nalezy bez zbednych smieci

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie chcę się wymądrzać, ale powyższa porada to imo wstęp do problemów świeżego użytkownika wersji SE. Na tej wersji jest obecnie tylko Global stabilny i dev. Mój RN3SE pochodzi od Goldway i był na Global St. Lepiej z niczym chwilowo nie kombinować, a MIUI Polska na Kate nie ma i pewnie nie będzie z racji braku china dev na wersji SE.

PS: Z tego co czytałem, to pono udało się komuś odpalić CM, ale więcej jest bricków z powodu wklejanie na siłę softów od Kenzo. Najczęściej pada łączność.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...