Diabl0pl Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Witam! W wielu poradnikach przewija się wykorzystywanie MiFlash, ewentualnie Updatera do wgrywania softu, a co z MiPCSuite? Czy posiadając telefon z Global ROM od Goldway mogę wprowadzić telefon w tryb Fastboot i wgrać oficjalne oprogramowanie typu "Global Stable" poprzez MiPCSuite, czy jest to niemożliwe? Wiem, że kiedyś tym sposobem udało mi się uratować mojego Mi2S, na którego nic innego nie chciało działać.
primek Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Na ten model można w ten sposób wgrać tylko romy china.
Diabl0pl Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Mhm, czyli jeżeli dobrze rozumuję, kupując wersję "International" (Lub inaczej "Special Edition"), będę mógł wgrać tylko Global? Edytowane 23 Września 2016 przez Diabl0pl
primek Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Jeśli Mi PC Suite obsługuje wgrywanie softu na ten model to tak, bo na niego nie ma romów china.
m4ciejka Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 od goldwaya romy international to najczesciej jakies syfmiui, nie global prawdziwy. wiec po kupieniu od niego telefonu jezeli nie chcesz sie bawic w miui polska, odblokowabie bootloaderow i inna 'wyzsza szkole jazdy', bo jestes laikiem, to poleca po prostu odrazu po wypakowaniu telefony przez miflash wgrac oficjalnego globala. potem masz wszystko z ota i telefon dziala jak nalezy bez zbednych smieci Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Marceli7 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Nie chcę się wymądrzać, ale powyższa porada to imo wstęp do problemów świeżego użytkownika wersji SE. Na tej wersji jest obecnie tylko Global stabilny i dev. Mój RN3SE pochodzi od Goldway i był na Global St. Lepiej z niczym chwilowo nie kombinować, a MIUI Polska na Kate nie ma i pewnie nie będzie z racji braku china dev na wersji SE. PS: Z tego co czytałem, to pono udało się komuś odpalić CM, ale więcej jest bricków z powodu wklejanie na siłę softów od Kenzo. Najczęściej pada łączność. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi