Skocz do zawartości

TUTORIAL REDMI NOTE 4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

o ile z redmi note 2 poradzilem sobie bez problemu, note 4 sprawia mi sporo problemow.

Szukam info w internecie jak dokonac zmiany softu na miui polska ale dokopac sie nie moge.

Wszedzie tutoriale do innych telefonow.

Gdyby ktos byl tak zyczliwy i rzucil link lub napisal jak to robic bede bardzo wdzieczny.

Opublikowano
22 godziny temu, ShermanWP napisał:

w note 4 musisz u chinczyka odblokowac bootloader. http://www.download.net.pl/xiaomi-jak-odblokowac-bootloader-w-nowych-modelach/n/8000/
potem Minimal ADB and Fastboot wgrywasz recovery twrp, i z tel robisz wipe i instalujesz rom ten na te chwile jest naj xiaomi.eu_multi_HMNote4_6.9.15_v8-6.0

Czołem, odblokowany bootloader. Zainstalowany TWRP i przy próbie Wipe wyskakuje mi ciągle Unable to mount '/data' (Invalid argument), tak samo ze storage.

Przy okazji nie widzi mi folderów, które widziałem uprzednio po podłączeniu do PC, tak więc nie mam jak znaleźć skopiowanego uprzednio ROMu. Trzeba zmienić system partycji na FAT?

Opublikowano
1 godzinę temu, johnmarkii napisał:

Czołem, odblokowany bootloader. Zainstalowany TWRP i przy próbie Wipe wyskakuje mi ciągle Unable to mount '/data' (Invalid argument), tak samo ze storage.

Przy okazji nie widzi mi folderów, które widziałem uprzednio po podłączeniu do PC, tak więc nie mam jak znaleźć skopiowanego uprzednio ROMu. Trzeba zmienić system partycji na FAT?

Bardzo ważne. Wgraj rom na kartę Sd , po wejściu w Twrp zrób ”format data” następnie "wipe" pojawi Ci się pamięć telefonu ale będzie wyczyszczona, dlatego rom wrzucamy na kartę Sd, następnie wybierz "instal” i wybierz pamięć Sd i tam będzie rom :D 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, MiD napisał:

zaznaczyłeś "allow system modifications" przy instalacji TWRP?

Hm, ale instalując przez fastboota nie wyskoczył mi taki komunikat... Hm...

Opublikowano
2 minuty temu, MiD napisał:

pojawia się przy pierwszym uruchomieniu TWRP

faktycznie. Oczywiście, przesunąłem/aktywowałem allow system modifications.

11 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Bardzo ważne. Wgraj rom na kartę Sd , po wejściu w Twrp zrób ”format data” następnie "wipe" pojawi Ci się pamięć telefonu ale będzie wyczyszczona, dlatego rom wrzucamy na kartę Sd, następnie wybierz "instal” i wybierz pamięć Sd i tam będzie rom :D 

Przystępuję do działania. Choć napawa mnie obawą fakt, że po wpisaniu fastboot oem devices-info wyskakuje mi ciągle fail, pomimo odblokowania bootloadera. :/

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

ten sam poradnik co do innych tel z blokadą BL -.-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...