Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rojbry.

Stałem się dzisiaj posiadaczem Xiaomi redmi note 3 pro 3/32.

Niestety mam z nim jeden, ale za to duży problem. Chodzi mianowicie o to że całkowicie nie mam zasięgu, mimo tego iż karta sim jest przez telefon zauważona.

Znalazłem tylko jeden temat z podobnym problemem, jednak jedynym rozwiązaniem (opisanym przez pojedyncza osobę, czyli niepewnym) było wgranie MiuiPolska. I tu rodzi się moje pytanie. Czy postąpić podobnie? Czy może jest z tego jakieś inne wyjście?

Aktualnie wysłałem maila do sprzedawcy czy odblokowanie bootloader'a i wgranie nowego rom'a na pewno nie wpływa na gwarancje, więc na chwilę obecną w ogóle zastanawiam się czy się z tym bawić (spodziewałem się różnych wyzwań przy tym telefonie, ale obawiam się że wina może leżeć nie po stronie oprogramowania).

Dodatkowe szczegóły:

1) Oprogramowanie: Android - 5.1.1 LMY47V         MIUI Global 8.0 Stablina (8.0.1.0.0(LHOCNDG));

2) Zmiana karty sim na dwie inne, od innego operatora, nie przyniosło żadnych rezultatów.

3) Telefon został kupiony na allegro, od sprzedawcy który ma na tym forum całkiem dobrą opinie, jednak na chwile obecną nie chciał bym psuć mu opinii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...