olenka Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Witam, piszę tego posta z nadzieją, że ktoś mi sensownie pomoże i rozwieje wątpliwości Jestem tu świeża, z telefonami Xiaomi nie miałam styczności póki co, ale... mocno mnie przekonały. Mam świadomość, że tych tematów jest pierdyliard, ale... już tak mi namieszały w głowie, że sama nie wiem co myśleć. Otóż, sprawa ma się następująco: Po wielu namysłach, analizach specyfikacji itp., itd., doszłam do wniosku, że kupuję Redmi note 3 pro w wersji 3/32. Do wydania mam +/- 900zł (wiadomo, jako biedny student wolałabym niższą kwotę, no ale ok, tyle mam do dyspozycji, tyle mogę wydać :D) Do tej pory przez ostatnie 3 lata korzystałam z Xperii SP - w tym czasie miałam je dwie (jedną udało mi się zajechać przez dwa lata, i w ramach gwarancji dostałam nowy telefon). Przez ten czas telefon mi się już znudził, poza tym brakuje mi ramu - przez co wkurzają mnie lekkie zawiechy. Jako człowiek, który lubi pogrzebać w telefonie, co by umilić sobie jego korzystanie - umiem telefon zrootować, wgrać innego roma, odblokować bootloadera jeszcze nie próbowałam, aczkolwiek wszystko przede mną. Wracając do tematu, wraz z kupnem telefonu, nachodzą mnie pewne wątpliwości, a mianowicie: a. czy kupić telefon z Chin - skłaniałabym się ku ibuygou, ze względu na pewną gwarancję - cenowo też spoko, zamawiać się nie boję haha b.czy kupić telefon z FosterTech, albo Technos, albo gdzieś indziej - gdzie? Różnica w cenie jest dla mnie do przeskoczenia, tylko pytanie: czy jest sens? Jak z gwarancją, czy jest równie warta co z ibuygou? na dwoje babka wróżyła, albo się zepsuje albo nie -wolę ją mieć, niż nie mieć Jakieś rady? Czy kupując telefon z powyższych sklepów, wkładam kartę sim i telefon ma śmigać? Pomocy!
muszateq Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Za kilka dni kupisz w X-komie na dzisiaj Technos albo Ibuygou lub Goldwady z Aliexpres. Tapnięte z RN3P
sloniacz Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Z Chin jest zdecydowanie taniej ale trzeba 2 tygodnie poczekać na przesyłkę. Ten model ma już rom global stable i jeśli z takim dostaniesz to wkładasz kartę sim i normalnie używasz. Czytałem że jeszcze w tym tygodniu ma ruszyć sprzedaż redmi note 3 pro w Komputroniku i X-kom. Ceny nie będą tak atrakcyjne jak w Chinach ale gwarancja na miejscu. Osobiście uwzględniając kurs dolara kupiłbym u goldway'a (mam juz 2 RN3Pro od niego). Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
olenka Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 @sloniacz a jak jest z gwarancją u goldwaya?
tpawel Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Gwarancja jest ok, działa. Oczywiście trzeba odsyłać do Chin
orlicki12 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Witam. Tez sie zastanawiam nad kupnem tego telefonu i chciałem zapytać czy warto kupić ten telefon np. na https://sklepxiaomi.pl/ według regulaminy gwarancja tam jest realizowana w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi