Kubakwiat Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Witam Zacznę od tego że jestem kompletnym laikiem w temacie telefonów. Tydzień temu kupiłem sobie redmi note 3 (3gb\32gb). Po kilku dniach zauważyłem że nie mam pamięci wewnętrznej tzn coś ją zjadło. Po wejściu w zakładkę pamięć 20gb było zajęte przez "RÓŻNE". Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i pomogło ale teraz znowu się zaczyna. Kolejnym problemem jest brak auto obracanie ekranu. Mam taką wersję systemu. Czy jest nowszalepsza która zakończy moje problemy?
situ Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Osobom takim jak ty nie warto pomagać bo ty nie jesteś laikiem tylko leniem. Wystarczy przejrzeć tematy ,poczytać trochę i będziesz wiedział jaki masz rom i czy są nowsze ,lepsze. 1
Zexon72 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Niestety masz starą wersję miui do tego tylko częściowo spolszczoną (tzw syfmiui), więc nic dziwnego, że działa źle. Wgraj nową wersję za pomocą programu MiFlash. Możesz też odblokować bootloader i wgrać prawdziwe miuipolska/xiaomi.eu.
Kubakwiat Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 6 minut temu, situ napisał: Osobom takim jak ty nie warto pomagać bo ty nie jesteś laikiem tylko leniem. Wystarczy przejrzeć tematy ,poczytać trochę i będziesz wiedział jaki masz rom i czy są nowsze ,lepsze. Wybacz ale te numerki systemów nic mi nie mówią.Przegladam to forum od 3 dni ale lepiej jest zapytać. Wyobraź sobie sytuację że bolą Cię płuca idziesz do lekarza anon mówi że Ci nie warto pomóc bo paliłeś. 6 minut temu, Zexon72 napisał: Niestety masz starą wersję miui do tego tylko częściowo spolszczoną (tzw syfmiui), więc nic dziwnego, że działa źle. Wgraj nową wersję za pomocą programu MiFlash. Możesz też odblokować bootloader i wgrać prawdziwe miuipolska/xiaomi.eu. Dziękuję. Z tego co wyczytałem instrukcja instalacji znajduje się w faq ale byłbym wdzięczny gdybym mógł się Ciebie doradzić na priv.
situ Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 A wiesz jaki masz chociaż procesor. MTK czy Snapa ?
mrosi Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 2 godziny temu, situ napisał: Osobom takim jak ty nie warto pomagać bo ty nie jesteś laikiem tylko leniem. Wystarczy przejrzeć tematy ,poczytać trochę i będziesz wiedział jaki masz rom i czy są nowsze ,lepsze. Za kolejny tego typu wpis dostaniesz ostrzeżenie, a potem ban. Jeśli masz spamować, lepiej nie pisz wcale.
Kubakwiat Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 4 godziny temu, situ napisał: Osobom takim jak ty nie warto pomagać bo ty nie jesteś laikiem tylko leniem. Wystarczy przejrzeć tematy ,poczytać trochę i będziesz wiedział jaki masz rom i czy są nowsze ,lepsze. Wybacz ale te numerki systemów nic mi nie mówią.Przegladam to forum od 3 dni ale lepiej jest zapytać. Wyobraź sobie sytuację że bolą Cię płuca idziesz do lekarza anon mówi że Ci nie warto pomóc bo paliłeś. 4 godziny temu, Zexon72 napisał: Niestety masz starą wersję miui do tego tylko częściowo spolszczoną (tzw syfmiui), więc nic dziwnego, że działa źle. Wgraj nową wersję za pomocą programu MiFlash. Możesz też odblokować bootloader i wgrać prawdziwe miuipolska/xiaomi.eu. Dziękuję. Z tego co wyczytałem instrukcja instalacji znajduje się w fa MTK
situ Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) MTK I od tego powinieneś zacząć. Zapoznaj się z tym tematem tylko całym i instaluj miui 7. Spoiler https://miuipolska.pl/forum/topic/9653-rom-miuipolskaxiaomieu-6630-miui8-flashtool-dla-zablokowanego-bootloadera/ 4 godziny temu, mrosi napisał: Za kolejny tego typu wpis dostaniesz ostrzeżenie, a potem ban. Jeśli masz spamować, lepiej nie pisz wcale. Jeżeli uważasz ze spamuje ok ,ale gdy pomagam to tematy są przeniesione do kosza przez Nezumi.powód. mało wartościowa treść/pytanie było omawiane na forum To zdecydujcie się kiedy kiedy można pomóc,. Bo jeżeli kogoś chce zmotywować do przejrzenia tematów.to dla ciebie spam. I chyba za takie traktowanie to się sam zbanuje. Edytowane 18 Września 2016 przez situ
Kubakwiat Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Sądzicie że uciekająca pamięć wewnętrzna podczas korzystania z np spotify, Chrome, grania w gry jest spowodowana śmieciowym systemem? Kolejny problem. Mianowicie. Kiedyb do bkonta xiomi chce dodać swoj nr wyskakuje komunikat nieprawidłowy format numeru Edytowane 18 Września 2016 przez Kubakwiat
situ Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Ja myślę ze to jest spowodowane tylko przez rom. Dodanie konta do xiaomi to spróbuj zmienić w telefonie na jęz.na angielski i logując się przez email.
Kubakwiat Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 4 minuty temu, situ napisał: Ja myślę ze to jest spowodowane tylko przez rom. Dodanie konta do xiaomi to spróbuj zmienić w telefonie na jęz.na angielski i logując się przez email. Udało się dodać nr przez stronę ale logować muszę się mailem.
mrosi Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 44 minuty temu, Kubakwiat napisał: Udało się dodać nr przez stronę ale logować muszę się mailem. A może w końcu zainteresujesz się tym, co powinieneś? Masz śmieciowy system. Dopóki go nie zmienisz, błędy będą się mnożyć. Poradnik dotyczący odblokowania bootloadera i instalacji MIUI Polska/EU dostępny jest tutaj: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Na przyszłość radzę nie zakładać wątku dla każdego pytania, bo zostanie to potraktowane jako spam i zakwalifikuje się na ostrzeżenia. Nie jesteś pępkiem świata, więc tak jak wszyscy, możesz używać szukajki i zadawać pytania w odpowiednich wątkach/tematach. Zakładanie nowego wątku to ostateczność.
mrosi Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi