Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Państwo, 

Jestem przedstawicielem firmy telefonyzchin.pl. Uprzejmie proszę wszelkie pytania, sugestie oraz uwagi odnośnie działalności naszej firmy kierować bezpośrednio do nas - udzielimy odpowiedzi możliwie najszybciej.

Na forum publicznym prosimy o wyrażanie opinii odnośnie naszej działalności oraz przeprowadzonych transakcji.

Przypominamy:

Zgodnie z art. 14 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst jednolity: Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503, z późn. zm., dalej „ustawa”), rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody stanowi czyn nieuczciwej konkurencji. Wiadomości takie mogą dotyczyć w szczególności osób kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarów lub świadczonych usług, stosowanych cen bądź sytuacji gospodarczej lub prawnej. Rozpowszechnianiem nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości jest również posługiwanie się nieprzysługującymi lub nieścisłymi tytułami, stopniami albo innymi informacjami o kwalifikacjach pracowników, nieprawdziwymi atestami, nierzetelnymi wynikami badań, nierzetelnymi informacjami o wyróżnieniach lub oznaczeniach produktów lub usług.

Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem że Pani na dzień dobry zaczyna od gróźb co by czasem złego słowa nie powiedzieć? Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Cytat

Zgodnie z art. 14 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst jednolity: Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503, z późn. zm., dalej „ustawa”), rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody stanowi czyn nieuczciwej konkurencji. Wiadomości takie mogą dotyczyć w szczególności osób kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarów lub świadczonych usług, stosowanych cen bądź sytuacji gospodarczej lub prawnej. Rozpowszechnianiem nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości jest również posługiwanie się nieprzysługującymi lub nieścisłymi tytułami, stopniami albo innymi informacjami o kwalifikacjach pracowników, nieprawdziwymi atestami, nierzetelnymi wynikami badań, nierzetelnymi informacjami o wyróżnieniach lub oznaczeniach produktów lub usług.

No i może się mylę, ale czy czasami ten artykuł nie odnosi się do nieuczciwej konkurencji, przepychanek 2 firm? No i zwracam uwagę na:

Cytat

rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości

Nikt takowych wiadomości tutaj nie umieścił, ale chwila... Wy uważacie, że wiadomości(adresy), które podajecie w regulaminach i które są pod NIP/REGON są nieprawdziwe. Czyli kto tutaj rozpowszechnia nieprawdziwe wiadomości? Bo ja jedynie bazuje na waszym NIP/REGON oraz wiadomościach z regulaminów :D. No i przypominam, żyjemy w czasie internetu, nie trudno jest wpisać imię, nazwisko, nip założyciela firmy, aby znaleźć wszelkie potrzebne informacje :D.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli chodzi o rozpowszechnianie nieprawdziwych. Lub wprowadzających w błąd wiadomości to wiedz paniusiu, że nie jesteś oficjalnym dystrybutorem Xiaomi jak chełpisz się na stronie "O mnie". Zrzut ekranu zrobiony, e-mail do UOKiK wysłany. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie :)

Wysłane z Mi Note LTE 64GB

• Like 4
  • Acid zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...