Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 2 dni temu kupiłem Redmi Note 3 na Banggood i mam problem ponieważ na telefonie nie ma wskaźnika baterii jest tylko wskaźnik procentowy i cały czas jest ze bateria ma -2 % i jak ją ładuje to bez zmian tak jakby się nie ładowała chociaż na pewno się naładowała bo telefon już by dawno padł. Próbowałem wgrać MiFlashem Roma Developerskiego ale nie mogę chociaż robię wszystko według poradnika proszę o pomoc bo inacej to będe musiał telefon reklamować a tego chciałbym uniknąć, mój soft to Global stabilna 7.1.9.0.0 (LHOCNCL)

Edytowane przez lalusx
Opublikowano

Do głowy przychodza mi takie scenariusze:

1. Wgraj nowy rom poprzez miflash z zaznaczonym flash all

2. Jeśli to nie pomoże wgraj xiaomi.eu najnowszy rom później supers celem roota i sformatuj baterie aplikacja np.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newagetools.batcalibra

.

Jak wgrać nowy soft albo xiaomi.eu znajdziesz w dziale poradniki tutoriala.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Próbowałem wgrać nowego Roma z stąd http://en.miui.com/a-234.html a dokładnie (Redmi Note 3  Qualcomm latest Global developer version Fastboot file dowland) według tego poradnika

i nie mogę wgrać Romu wyskakuje ze Nieokreslony bład (080004005: Feiled (remote: device is locked. Cannot flash imagees)) nie wiem co mam teraz robic format baterii tez nic nie pomógł proszę o pomoc.

Opublikowano

Też miałem identyczny problem, pewnie to Ci nie pomoże, ale nie bawiłem się we flashowanie na własną rękę tylko odesłałem do naprawy, tyle że ja kupowałem od polskiego sklepu. Teraz tylko czekam, aż smartfon wróci.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiekbu napisał:

Odblokuj bootloader.

nie moge odblokowac bootloadera wyskakuje mi komunikat ,,current account is different from the account info on  the device"

Opublikowano
nie moge odblokowac bootloadera wyskakuje mi komunikat ,,current account is different from the account info on  the device"

Zakładałes konto na numer telefonu czy na nick. Musi być na numer telefonu i tak powinieneś się logować. Jest cały wątek o odblokowaniu może tam znajdziesz odpowiedź na ten komunikat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...