Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu niestety wgniotła mi się obudowa, zamówiłem obudowę na wymianę, ale totalnie nie wiem jak ją wymienić. Udało mi się zdjąć obudowę ale nowa obudowa nie ma czytnika linii papilarnych który trzeba jakoś "przenieść". Wstawię zdjęcia to będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Może ktoś już wymieniał obudowę? Albo wie jak to dokładnie zrobić żeby nic nie uszkodzić? Domyślam się, że trzeba wszystko odkleić i przykleić na nowej obudowie.

Plecki fabryczne (wybaczcie jakość zdjęcia):

aa3704ced47a1735cb2344ec0b6cbc8d.jpg

Plecki kupione:

27da335dba41815267c4a7bf848d7afe.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, Blest napisał:

Kupiłeś do redmi pro czyli tego z dwoma kamerami i ekranem oled.

Redmi Note 3 pro

Raczej nie... Porównaj wygląd pleckow z załącznika i tych na zdjęciu Endymiona

08-41-58-727201615708PM_635_xiaomi_redmi_pro.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widać to czytnik jest wklejony tą czarna taśmą co zakrywa sporą część wokoło czytnika.

Edytowane przez Bezimienny
Opublikowano

Kupiłem dobre plecki. Tam jest miejsce na czytnik linii papilarnych tylko trzeba go jakoś przenieść ze starej obudowy. Jak widzicie na moim zdjęciu jest tam taka czarna taśma i można ją odkleić. Tak jak mówi Bezimienny. Po prostu nie wiem, czy mogę to odkleić od tak i wszystko przenieść, czy to w ogóle się uda? Po prostu może ktoś ma z tym doświadczenie bo jak coś popsuje to zostanę bez obudowy albo z dziurą na czytnik linii...

Opublikowano

Spokojnie odklejak tą czarną taśmę, uważaj jedynie na taśmę od podłączenia czytnika lini papilarnych, sam czytnik z tego co widać jest albo na wciska, zatrzask, albo trzyma go jedynie ta taśma, dopiero jak telefon jest dołżony to jest on dociskany przez reszte bebechów, oczywiście teorytezuje ale na to wygląda. Obadaj dokładnie jak wyglada puste gniazdo czytnika w nowych pleckach to prawdopodobnie zajażysz jak on tam siedzi żeby np przy wyciąganiu go nie połamać/uszkodzić.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...