Skocz do zawartości
  • 0

Zakup Xiaomi mi5

Pytanie

Opublikowano

Dzień dobry!:)

Od roku byłam szczęśliwą posiadaczką Xiaomi mi4, jednak trzy dni temu mój telefon umarł po dłuższym kontakcie z wodą [a z tego co wiem gwarancja xiaomiforsale nie obejmuje takich wypadków], więc przymierzam się do zakupu mi5. Znalazłam promocje na xiaomiforsale, gdzie wersja 3/64 kosztuje 319 dolarów i wydaje mi się to dziwnie zaniżone, jednocześnie wersja 32 na allegro [wystawca xon24_eu] kosztuje 1280zł. Chciałam zapytać, czy różnica między wersją 32 a 64 będzie wyraźnie odczuwalna oraz, czy ktoś z forumowiczów orientuje się dlaczego xiaomiforsale ma teraz tak niskie ceny na mi5? W telefonie zależy mi przede wszystkim na aparacie, służy on głównie do robienia zdjęć/filmów, przeglądania internetu i słuchania muzyki. Pozdrawiam!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Tak, ponieważ ta cena dotyczy modelu 3/64 a nie 32 [w porównianiu 64 na ibuygou to około 350 dolarów]. Może jestem zbyt podejrzliwa, ponieważ trafiłam ostatnio na forum na więcej negatywnych komentarzy co do xiaomiforsale. Rozumiem, że to 319$ za 3/64 to nic podejrzanego i można spokojnie kupować? :) 

• 0
Opublikowano

Dnia ‎2016‎-‎09‎-‎13 o 20:39, bergmen napisał:

to jest normalna cena. Jak nie chcesz u nich kupować to weź tu: Goldway. Bardzo dużo Polaków u niego kupuje. min połowa tego forum, w tym też ja :)

jeżeli u Goldway'a, to którą wysyłkę wybrać, DHL czy Seller's Shipping Method?

czy warto dopłacać 100 US$ do wersji 4/128, czy wersja  z 3 GB RAM daje radę i wytrzyma przez kolejne dwa lata?

• 0
Opublikowano
17 minut temu, kris2742 napisał:

jeżeli u Goldway'a, to którą wysyłkę wybrać, DHL czy Seller's Shipping Method?

czy warto dopłacać 100 US$ do wersji 4/128, czy wersja  z 3 GB RAM daje radę i wytrzyma przez kolejne dwa lata?

Wziąłbym Seller's Shipping Method ,przyjdzie w podobnym czasie lub do 5 dni dłużej, a na pewno bez Vatu, na drugie musisz sobie odpowiedzieć czy jesteś wymagającym użytkownikiem, czy starczy Ci 3GB i czy kiedyś zabrało ci miejsca mając np 16/32/64GB pamięci.

• 0
Opublikowano

może nie jestem bardzo wymagający, ale 16 nie wystarcza, przy ciągłej aktualizacji aplikacji wolałbym mieć 64, tutaj brak slotu na kartę nie pozwala na mniejszą pamięć, 3GB RAM to optymalna wielkość przy androidzie, który jest wymagającym oprogramowaniem, ciekawe czy da radę za rok

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, kris2742 napisał:

może nie jestem bardzo wymagający, ale 16 nie wystarcza, przy ciągłej aktualizacji aplikacji wolałbym mieć 64, tutaj brak slotu na kartę nie pozwala na mniejszą pamięć, 3GB RAM to optymalna wielkość przy androidzie, który jest wymagającym oprogramowaniem, ciekawe czy da radę za rok

Uważam że 3GB i 32/64GB starczy Ci  jeszcze na  długo, przecież gdy zapełnisz 32/ 64 to przerzucisz na na pamięć zewnętrzną. Nie patrzmy na cyferki Ram-u, a na to co na urządzeniu robimy, niektórzy mają dylemat laptop z 4GB czy 6/8/12 a okazuję  wykorzystają max 3GB przy całkowitym obciążeniu :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...