Szkrobi Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Xiaomi Redmi 3 Pro, MIUI 8 Global. Wybrałem ze względu na wygodną aktualizację OTA a proszenie się o odblokowanie bootloadera jak dla mnie dziwne. Nie ma za karę roota a ma śmieciowe apki (wytłuszczone niżej które dla wielu nie są śmieciowe) z tym że ani jednej chińskiej. Nie ma chińskich krzaczków.. Teoretycznie powinno się móc je wyłączyć (zamrozić) tak żeby nie działały w tle jednak tu nie mogę tego zrobić. Chodzi o Filmy Play, Muzyka Play, Hangouts, Chrome, Pogoda, GMail. Po wyłączeniu za jakiś czas znowu są a ich ikony nie znikają z pulpitu nigdy. W programach status "wyłączony" ma tylko apka Dokumenty. Moje pytanie: czy można je jakoś wyłączyć na stałe? Kombinowałem już na różne sposoby bezskutecznie. Wiadomo, że bez roota odinstalować się ich nie da. Na roocie mi nie zależy bo mi wtedy nie działa inna ważna aplikacja. Edytowane 12 Września 2016 przez Szkrobi
mrosi Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 2 godziny temu, Szkrobi napisał: Kombinowałem już na różne sposoby bezskutecznie. Wiadomo, że bez roota odinstalować się ich nie da. Na roocie mi nie zależy bo mi wtedy nie działa inna ważna aplikacja. Niestety, wersja Global ma to do siebie, że "raczy" użytkowników całym asortymentem aplikacji Google. Coś za coś. Albo korzystasz z Globala, bo nie chcesz roota i nie chcesz odblokowywać bootloadera, albo odblokowujesz go, wgrywasz MIUI Polska/EU i nie masz problemu z niechcianymi programami, a poza tym masz mimo wszystko system z mniejszymi zasobami bugów w porównaniu do Globala.
Szkrobi Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 No nie wiem czy tak jest z tymi bugami, np.na poprzednim romie nie działał mi NC+Go i wysłał błąd DRM. Na globalu działa normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi