kurn12 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Witam mam pytanie jak wygląda sprawa awaryjności tego typu sprzętu , szukam czegoś co będę mógł użytkować spokojnie bez usterek przez 2-3 lata. Jak duża jest szansa wg was że ten smartfon zepsuje się po upływie gwarancji ? . Mam możliwość kupienia tego smartfona z polską gwarancją za 560 zł wersja 2gb/16gb (bez pasma 800 mhz). Jak sprawdzić czy będzie on oryginalny nie naruszając warunków gwarancji (rootowanie, zmiana romu , zdjęcie tylnej obudowy). Jeśli powinienem pisać już w którymś temacie wiadomość to przepraszam za robienie nieporządku . Ale wszedłem na szybko na forum i nie czytałem regulaminu ( Edytowane 11 Września 2016 przez kurn12
Blom Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Xiaomi ma, jak na razie(odpukać) najmniejszą awaryjność. Mniejszą niż Samsung czy LG. Możesz spokojnie rootawać i zmieniać ROM, potem wystarczy tylko wgrać global i masz znowu telefon z zablokowanym BL i w stanie dziewiczym. Jak padnie coś głębiej(np. płyta) to i tak nikt ci nie udowodni czy coś grzebałeś.
chomik25 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Dnia 11.09.2016 o 18:20, Blom napisał: Xiaomi ma, jak na razie(odpukać) najmniejszą awaryjność. Mniejszą niż Samsung czy LG. Możesz spokojnie rootawać i zmieniać ROM, potem wystarczy tylko wgrać global i masz znowu telefon z zablokowanym BL i w stanie dziewiczym. Jak padnie coś głębiej(np. płyta) to i tak nikt ci nie udowodni czy coś grzebałeś. Czyli jak dobrze rozumiem, jeśli mam odblokowany bootloader oraz roota wystarczy że użyje Miflash , wrzucam rom Global KDZ i nie widać śladu po grzebaniu w telefonie ?
Rekomendowane odpowiedzi