Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem odblokować bootloader. Wcześniej wgrałem rainestorm miui 8 też przez flasher. Teraz flasher podczas prób flashu nie wykrywa mojego urządzenia. Instalowałem już sterowniki mtk vcom. Ktoś wie może co zrobić? Zależy mi na zmianie bootloadera. MiFlash też odmawia. Przy wykonywaniu pierwszej komendy fastboota (ta która sprawdza model urządzenia) zawiesza się. Może przy ostatnim flashowaniu coś uwalilem. Szukałem w Google. Nikt nie miał mojego problemu. Pomocy

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, mrMiXer napisał:

Witam. Chciałem odblokować bootloader. Wcześniej wgrałem rainestorm miui 8 też przez flasher. Teraz flasher podczas prób flashu nie wykrywa mojego urządzenia. Instalowałem już sterowniki mtk vcom. Ktoś wie może co zrobić? Zależy mi na zmianie bootloadera. MiFlash też odmawia. Przy wykonywaniu pierwszej komendy fastboota (ta która sprawdza model urządzenia) zawiesza się. Może przy ostatnim flashowaniu coś uwalilem. Szukałem w Google. Nikt nie miał mojego problemu. Pomocy

Poradnik czytałeś?

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Opublikowano

Próbowałem wgrać przez aktualizator. Nastąpił reboot a paczka z systemem magicznie zniknęła.

Nie unchecknąłem opcji preloader w sp_flashtool. Uwaliłem partycję oem. Mimo to na tamtym Romie odblokowałem bootloadera i wgrałem twrp. Z tego miejsca już wszystko działa. Temat do zamknięcia.

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...