ZAJSU Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Witam! Zależy mi na podłączeniu telefonu do komputera w celu przenoszenia danych takich jak zdjęcia, filmy, muzyka. Niestety mam z tym problem. Mój komputer widzi telefon w "menadżerze urządzeń" lecz nie wykrywa żadnego dysku w "mój komputer". Grzebałem trochę w internecie, próbowałem instalować różne sterowniki ale bezskutecznie. Czy jest szansa aby ktoś mógłby mi w miare jasno wytłumaczyć jak to zrobić? Wiem, że istnieją aplikacje i programy, które potrafią przesyłać dane z poziomu wifi ale naprawdę zależy mi jednak na kablu. Dodam również, że próbowałem na różnych kablach micro-usb więc ten problem można wykluczyć. Mój system operacyjny to Windows 8.1 Mój telefon ma zainstalowany MIUI 8 Global, taki jaki dostałem od producenta. W telefonie nic nie odblokowywałem. Dzięki z góry. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
grzesiekbu Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Zainstaluj sobie airdroid. Przesyłanie po wifi. Swoją drogą to jak podłączysz do kompa telefon to wybierasz w telefonie przesył plików bo wygląda mi to na ustawienie (tylko ladowanie) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ZAJSU Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Przesyłanie po wifi średnio mi odpowiada gdy przesyłam większe pliki. Nie no jest normalnie włączone MTP. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ZAJSU Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Ktokolwiek? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
primek Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Jak to wygląda w menedżerze urządzeń po podłączeniu? Przez Mi PC Suite też nie ma połączenia z telefonem?
ZAJSU Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 MI PC Suite również nie wykrywa urządzenia. Po podłączeniu w menadżerze urządzeń wygląda to tak. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
primek Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Ewidentnie problem ze sterownikami. Spróbuj odinstalować to urządzenie MTP wraz ze sterownikiem, jeśli masz też w systemie jakieś oprogramowanie po starym telefonie to również je odinstaluj. Windows powinien sobie zaciągnąć swój uniwersalny sterownik MTP i jako urządzenie przenośne powinien się telefon wyświetlać pod nazwą Redmi Note 3. Możesz spróbować też innych wejść USB w komputerze.
Rekomendowane odpowiedzi