Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam otóż problem z telefonem Redmi 3S 2GB/16GB, który jest w mym posiadaniu od 4 tygodni. W telefonie jest odblokowany bootloader jak i wgrane odpowiednie TWRP Land oraz ROM DEV 6.8.18. Wszystko od 2,5 tygodnia śmigało wyśmienicie.

Jeszcze godzinę temu telefon działał gdyż rozmawiałem przez niego. Następnie wylądował w kieszeni i niedawno go wyciągnąłem, a ten wygląda jak martwy. Nie reaguje zarówno na przycisk Power jak i podłączenie do ładowarki USB (2 różne przetestowane) - zero jakiejkolwiek reakcji, zaświecenia diody czy wibracji. Wyciągnąłem również kartę SD i SIM i to również nie pomogło. Telefon przed włożeniem do kieszeni miał około 80% naładowanej baterii.

Czy ktoś wie co dokładniej może być przyczyną i jak to ewentualnie naprawić? Może coś z sekcją zasilania padło. Do ładowania telefonu zawsze najpierw podłączam ładowarkę do gniazdka (często mocno zaiskrzy - ładowanie kondensatorów, nasycanie cewek), a następnie telefon do ładowarki.

Wczoraj również zakupiłem drugi taki sam egzemplarz i zastanawiam się teraz, czy nie ryzykować i po prostu go zwrócić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Identyczną historię to miałem z zte v987, skończyło się na wymianie płyty głównej, na której jest bateryjka do podtrzymania biosu, a tą z kolei coś rozładowywało - zwierało ją, no i dane itp poszły w siną dal.

Na Mi4c podobny objaw w sensie że telefon przestał reagować na cokolwiek, jednak w jego przypadku wystarczyło odczekać noc do rozładowania baterii, rano telefon normalnie zaczął reagować na ładowanie i włączył się, ale tu jest 4000 machów bateria no i to można do rozładowania czekać lata świetlne. Ewentualnie odłączyć baterię fizycznie na jakiś czas, jeżeli rozebranie go jest stosunkowo bezstresowe, nie wiem jak w tym jest.

Opublikowano

Akurat telefon wstał. Wziąłem się wkurzyłem i przez 3 minuty przytrzymałem power i w końcu się uruchomił.

Nie mam pojęcia co to mogło być, ale na szczęście póki co działa telefon i reaguje na ładowanie.

W razie czego będę informował tutaj o dalszym zachowaniu mojego egzemplarza.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...