poh Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Mam taki problem, że po minucie/dwóch strasznie zaczyna zniekształcać głos rozmówcy, próbowałem to naprawić: - zmianą romu z stable miui na miui polska 6.8.18 - włączanem/wyłączaniem automatycznego nagrywania - włączanem/wyłączaniem VoLTE w karcie SIM - włączaniem internetu przed rozmową (z reguły mam wyłączaony) - włączaniem głośnika/podłączaniem słuchawek i żadne z powyższych nie działa :/ chciałem spróbować z drugim gniazdem SIM (mam teraz tam karte microSD), ale nie mam żadnej karty nanoSIM pod ręką, a teraz każdą nową karte trzeba wcześniej zarejestrować. Jedyne co póki co działa najlepiej, to zmiana typu sieci na "Tylko sieci 2G". Przy dzwonieniu to jeszcze ok, no ale net wtedy też leci po 2G co jest bez sensu.. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?
luki! Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Kojarzy mi się taka opcja w ustawieniach, która spowalnia głos rozmówcy w celu lepszego zrozumienia. Sprawdź czy nie masz tego włączonego.
poh Opublikowano 1 Września 2016 Autor Opublikowano 1 Września 2016 nie ma nic takiego :/ pomijając to, włączała by się po minucie rozmowy? no i jakby spowalniał to bym zrozumial, że mówi wolniej, a tak to sluchać jakby ktoś bardzo gubił zasięg
luki! Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Wgraj miuipolska i sprawdź czy problem występuje
poh Opublikowano 1 Września 2016 Autor Opublikowano 1 Września 2016 pisałem w temacie, że mam wgrane miuipolska 6.8.18..
luki! Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Fakt, nie zauważyłem. Jaką masz sieć? Jak u Ciebie w rejonie z zasięgiem? Sprawdź również poprawność APN-ów albo dodaj drugie i przełącz. Niby nie ma to nic wspólnego ale tutaj na forum spotkałem się, że rozwiązuje różne problemy (zazwyczaj dotyczy gubienia zasięgu). Ewentualnie jako ostatnie zostaje full wipe a jak to nie pomoże to pozostaje serwis.
poh Opublikowano 1 Września 2016 Autor Opublikowano 1 Września 2016 mam playa, ale zmieniałem SIM, rozmawiałem w tym samym mieszkaniu itp. i to wszystko nie miało znaczenia APNy są defaultowe od miuipolska i zawsze to działało, mam poszukać jakiś innych? I zmienić te do internetu tak? No i ogólnie nie gubi zasięgu, wieć to bardziej problem z auto modem z typem sieci (2g/3g/lte)? Full wipe był, przy zmianie romu. Otworzyłem dispute na alliexpress, bo kupowałem od goldwaya. Próbuje dostać zwrot gotówki za odesłanie jego. Choć zapłaciłem VAT za niego, to jednak troche na niego czekałem i teraz wersja Prime jest w podobnej cenie, to Pro.. No ale póki co chińczyk tłumaczy się, że przecież telefon odebrałem, to powinien działać f*ck the logic..
luki! Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Wersja Prime nie istnieje. Sprzedawcy sami nadają taką nazwę aby rozróżnić wersję qualcomm oraz wersje z pamięcią ram i pojemnością miejsca. Czyli rozumiem, że problem z dźwiękiem dopiero niedawno się pojawił? W takim układzie zostaje według mnie tylko serwis
poh Opublikowano 1 Września 2016 Autor Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Piszę, jak się przyjeło chodziło o wersję 3GB oczywiście. Od niedawna (dokładniej 19 sierpnia) mam ten telefon i na początku mało dzwoniłem, później zwalałem na zasięg/dzwoniących, a po dokładnemu przyjrzeniu się problemu okazało się, ze coś z tym telefonem jest jednak nie tak.. Na szczęście zdąrzyłem otworzyć dispute na alliexpress, więc może to sprawniej pójdzie niż użerać się ze sprzedającym mailowo. Btw, dzięki za pomoc/chęć pomocy Edytowane 1 Września 2016 przez poh
Rekomendowane odpowiedzi