Jump to content

Samoczynne wyłączanie się telefonu

teempz

Recommended Posts

Od połowy lipca mam problemy z Mi2s. Zaczęły się, gdy przeszedłem na pierwsze wydania v8. Zainstalowałem wtedy Pokemon Go no i po kilku minutach gry (Dane + GPS) telefon się wyłączał. Wtedy myślałem, że po prostu telefon nie wyrabiał, bo wymagająca gra i dodatkowo dane i gps. Trudno. Ale ale...

Problemy nie skończyły się. Telefon wyłączał się najczęściej, gdy uruchamiałem Snapchata na danych. Na wifi nie było problemu. Stwierdziłem, że to problem V8, więc wróciłem na 4.4.4. Było dobrze przez 2 dni. I znowu problemu ze snapchatem. Potem telefon wyłączał już się przy innych aplikacjach - losowo i niespodziewanie. Potrafiłem korzystać z messengera i w pewnym momencie bum, czarny ekran i wita mnie logo Mi. Było tylko gorzej, bo telefon potrafił się posypać nawet na aparacie. Bateria raz się grzała, raz nie. To też losowo

Do tego po ponownym uruchomieniu telefonu on znowu się wyłączał i musiałem odczekać kilka minut aby się "uspokoił " i normalnie działał. 

Wczoraj poprzez Miflash wyczyściłem telefon na 4.4.4, przeszedłem na najnowsze wydanie V8 6.8.18 z nadzieją, że problem zniknie. Po udanym flashowaniu i instalacji miui ukazało mi się ładne logo V8 i.... telefon się wyłączył. Po uspokojeniu siebie, włączyłem telefon i skonfigurowałem telefon oraz zainstalowałem apki. I możemy wrócić do początku. Czyli Dane + Snapchat = czarny ekran. Po włączeniu na ekranie pokazała się ikonka zielonej baterii, pod spodem procent, a dioda paliła się na żółto tak, jakby telefon się ładował. Ale telefon był odłączony :D. Uruchomiłem ponownie i zacząłem testować.

Przy włączonych danych telefon sypie się na każdej apce, która potrzebuje połączenia z internetem - snapchat, messenger, chrome nie ma znaczenia.

Przy włączonym Wifi telefon raz się sypie raz nie. Zależy chyba od humoru. Bo sprawdzając przed chwilą to raz wyłączył się przy włączaniu 3 aplikacji z rzędu, ale po ponownym uruchomieniu włączyłem 6 apek i nadal działa. I telefon jest chłodny, nie grzeje się. 

Nie mam pojęcia w czym może być wina. Nie robiłbym problemu, bo niedługo i tak będę zmieniał telefon, ale chciałem go sprzedać/oddać komuś i nie chcę oddawać zepsutego. Dlatego chcę go doprowadzić do stanu normalnego działania. W czym może być problem? 

Dorzucam screen z informacją o baterii z panelu sterowania. Może się przyda. W momencie robienia zrzutu było 66% baterii. 

14182410_1135403009838928_482811463_n.jpg

Edit 3.09 - zmieniona wersja na 6.9.1 i nie widać poprawy.

Edited by teempz

• 2 weeks later...
1 godzinę temu, Snurq napisał:

Mam ten sam problem. Mógłbym zapytać gdzie kupiłeś baterie i w jakiej cenie?

kupowałem w maju na banggood bo chciałem wtedy wymienić baterię, ale odłożyłem ją i nie używałem. Na szczęście przydała się teraz

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...