Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was może próbował zrobić jakoś podmianę pamięci wewnętrznej na zewnętrzną ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam kartę pamięci 64GB a wbudowanej pamięci jak wiemy jest ok 26GB i chciał bym aby wbudowana pamięć była jako zewnętrzną a zewnętrzną jako wewnętrzną by mieć więcej miejsca na aplikacje.

Opublikowano (edytowane)

ja kiedyś dzieliłem pamięć karty sd, na normalną fat32 i pamięć systemową na którą normalnie przenosiłem aplikacje i wyglądały jak by były w systemie ale realnie były na sd , dawno temu takie akcje robiłem na SAMSUNG GALAXY ACE bo miał mało wewnętrznej :P 

tu masz linka

Edytowane przez HemuS666
Opublikowano

W CM jest taka możliwość od razu po dodaniu karty i to samo miałem w tomach na sgs3

Opublikowano

@patryk96

Opcja formatu karty jako pamięci wewnętrznej była jedną z nowości Androida 6.0, więc możliwe, że wraz z przejściem Miui na Marsmallow (wkrótce pierwsze, publiczne wersje dev) będzie taka możliwość. Aktualnie pozostaje root i przenoszenie aplikacji na SD albo custom romy na Androidzie 6.0 (np. CM 13)

Opublikowano
ja kiedyś dzieliłem pamięć karty sd, na normalną fat32 i pamięć systemową na którą normalnie przenosiłem aplikacje i wyglądały jak by były w systemie ale realnie były na sd , dawno temu takie akcje robiłem na SAMSUNG GALAXY ACE bo miał mało wewnętrznej  

tu masz linka

Nie do końca to jest to co chciałem bo to tylko połowicznie rozwiązuje tu mój problem. Gdyż chce by w systemie było poprosi widoczne że mam np te 64GB i by przynosiło wszystko na kartę.

Opublikowano

W innych telefonach miałem taką możliwość tak jak mówię. Nawet w LG l9 miałem taką możliwość. No nie oszukujmy się ale 32GB to za mało jak dla mnie na aplikacje. Kiedy zazwyczaj zawsze miałem 64GB np. w OPO czy Mi Note

• 2 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...