Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakoś miesiąc temu zakupiłem swój pierwszy telefon od xiaomi - Redmi Note 3 Pro. Chciałem zainstalować inny rom, więc napisałem o odblokowanie bootloadera. Jak się okazało na moim miui nie mogę go odblokować, ponieważ posiadam wersje stable. Sam chciałem spróbować zainstalować inny rom z tego poradnika (spoiler) ostatecznie nie odblokowywując bootloadera. Podczas instalacji mój komputer się wyłączył przez co w połowie została przerwana instalacja. Teraz mam taki problem, że telefon się nie włącza. Po przytrzymaniu przycisku odblokowania wyskakuje jedynie znaczek xiaomi na około 0,3 sekundy i znika, potem czuć wibracje i nic się nie dzieje. Telefon działa jedynie w trybie fastboot i jest wykrywany przez komputer. Macie może jakieś rady co powinienem zrobić? ;/

Pozdrawiam.

https://www.youtube.com/watch?v=CxVM7yrHTSE

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Fotsofly napisał:

@pawel924 Przy próbie wgrania Roma wyskakuje taki komunikat: 

MbvQZkW.png

no ,a właściwy folder wybrałeś ? powinienen mieć w nim pliki z formatem .sh

ps.

najlepiej zmień nazwę foldera np. na miui

Edytowane przez pawel924
Opublikowano (edytowane)

@pawel924 Tak wybrałem właściwy folder, są pliki w formacie .sh ;/

@luki! Stosuje się do tego poradnika http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html, wszystko pięknie w menadżerze urządzeń wykrywa mi telefon, a w miflash'u już nie ;/ Zapomniałem dodać, że po włączeniu telefonu mam krótki znaczek xiaomi na 0,3 sekundy i potem wibracje i nic się nie dzieje tylko czarny ekran, a telefon nie odpowiada. Kiedy jest podłączony do komputera/ładowarki mryga dioda na czerwono, ale w komputerze jest tak wykrywany: IBb5blY.png, ale nie wykrywa go miflash. Natomiast kiedy wejdę w fastboot'a telefon zostaje

tak wykrywany: MDuuaul.png, czy jest możliwość, że źle wgrałem sterowniki? 

Edytowane przez Fotsofly
Opublikowano (edytowane)

z takim błędem się nie spotkałem, strzelam -> może nie zaznaczaj flash all, ja nic nie zaznaczałem, robiłem to na win 10, x64 

tu miał gość to samo:

napisał że pomogło:

Edytowane przez eristoff
  • Like 1
Opublikowano

Czyli to samo co jest na forum wałkowane wielokrotnie... Tylko zamiast filmu jest to opisane.. ale komu chce się czytać ;) lepiej na youtube poszukać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...